Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien damer: Vi har ett resultat! Här är kvartsfinalerna.

De tre bästa lagen i elitserien gjorde sina val under lördagseftermiddagen. Här är de fyra kvartsfinalserierna.

Först: Hylte Halmstad valde Värnamo.
Sedan: Örebro valde Sollentuna.
Sist: Engelholm valde Lund.
Därmed får Linköping möta IKSU Umeå.

Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher.
Det lägre seedade laget spelar match 1 och match 4 (ev) på hemmaplan.

-----

SM-kvartsfinalerna inleds så här


Torsdag 10 mars
19:00 Värnamo – Hylte Halmstad

Lördag 12 mars
14:00 IKSU Umeå – Linköping
14:30 Sollentuna – Örebro
15:00 Lund – Engelholm

-----

KommentarerKarin Eldh, lagkapten, Linköping:
– Vi är redo att anta utmaningen. Vi var fjärde laget och får acceptera att ta det laget som blev över. Det är bara att ta tåget upp till Umeå och göra det bästa vi kan göra där uppe och sedan här nere i Linköping veckan efteråt. Vi känner att vi har förbättrats de senaste matcherna. Vi är ett ganska ungt lag som nu är mentalt starkare, bättre tekniskt och fungerar bättre som lag. Det blir väldigt kul med slutspel. Allt kan hända där. Vi har inga förväntningar mer än att göra vårt bästa se hur långt det kan räcka.Fanny Andersson, lagkapten, Sollentuna:
– Klart att det blir tufft. Vi vet ändå att vi har slagit Örebro tidigare den här säsongen, även om det var andra omständigheter då och att de har ett nytt proffs och så. Men det är bara att köra. Det ska bli kul och då förmedlar jag hela lagets känsla.

Jessica Sandberg, tränare, Värnamo:
– Det blev precis som väntat. Alla valde det närmaste laget i kvartsfinalerna. Vi visste det redan för tre omgångar sedan, så vi har tränat med Hylte Halmstad framför ögonen i tre veckor nu känns det som. Det blir tufft. De har ju inte förlorat en enda match hittills. Vi är bättre än någonsin och det tuffa motståndet gör att vi måste spela på topp.

L-G Granberg, tränare, IKSU:
– Vårt mål denna säsong var att ta oss till kvartsfinal. Detta har vi klarat av. Vi möter ett svårt motstånd. Långa damer med bra anfall och block. Vi spänner bågen och har inget att förlora. Helt klart underdogs men tror på oss själva och ska sälja oss dyrt. Klassiker: ta en boll i taget. Blir oerhört roligt att få spela slutspel med detta lag.

Stina Rix, lagkapten, Lund:
– Ska bli väldigt kul. Vi är så taggade och kommer köra all in. Kommer bli tufft och det är mycket som står på spel, men allt kan hända. Det här är ju det längsta vi gått i klubbens historia. Det är vi stolta över, men vi har heller ingen anledning att nöja oss med det. Vi kommer fajtas med alt vi har i slutspelet.

Jonas Svantesson, tränare, Örebro:
– Ska bli jätteroligt. Sollentuna är bra för oss. Det är ett bra lag och ett bollskickligt lag. Alberto har organiserat det till sitt yttersta med bra grundvolleyboll helt enkelt. Vi får det jobbigt och det passar oss eftersom vi fortfarande är i en utvecklingsfas. Vill hinna ikapp och nå vårt mål och det är att vara med och spela till sista bollen. Vi ska göra allt i vår makt att vinna alltihop.

Per-Erik Dalqvist, tränare, Engelholm:
 – Det stod mellan Lund och IKSU, men det är alldeles för dyrt att åka till Umeå. Samtidigt vet vi att vi får bra motsånd mot Lund med korta resor och mer publik. Det blir roliga matcher att spela.

Almir Ljutovac, assisterande tränare, Hylte Halmstad:

– Värnamo är ett lag vi känner till väl som vi också tror kommer bjuda upp till kamp och tvinga oss att plocka fram vårt bästa spel. Vi är väldigt spända på att dra i gång slutspelet efter att ha varit spellediga länge nu. Alla tjejerna är friska och pigga och nu med Pedro tillbaka bakom spakarna tror och hoppas vi att de får sig ytterligare en skjuts i rätt riktning när vi går in i den roligaste fasen av säsongen.

-----

Kvartfinalschemat presenteras i Serieportalen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

I herrarnas elitserie kommer valen av kvartsfinallag ske under söndagskvällen.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-03-05

Senast uppdaterad: 2022-03-05

Visa fler nyheter

Sponsorer