Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM-SLUTSPELET: Rysare direkt! Nu väntar tre spännande kvällar i rad.

När SM-slutspelet drog igång var det med en riktig nagelbitare. ”Som en slutspelsmatch ska vara”, säger Flobys Jakob Wijk Tegenrot efter rysarsegern mot Sollentuna. Nu blir det fullt kvartsfinal-ös tisdag, onsdag, torsdag kväll. Här är matcherna.

I kväll, tisdag, kickar herrarna, i form av Hylte Halmstad – Örkelljunga, igång returrundan i kvartsfinalserierna.

En av matchserierna tilldrar sig extra uppmärksamhet tack vare de båda lagens inledande drabbning. Det första mötet i bäst-av-fem-serien mellan Sollentuna och Floby blev en riktig holmgång som avgjordes med minsta möjliga marginal.

– Det var nervigt när de kom i kapp till 14-14 i femte set. Vår assisterande tränare Kalle Nordén skakade fortfarande en stund efter matchen. Det märktes på hela laget att det var ovanligt intensivt och en situation vissa av oss inte har varit med om tidigare, berättar vänsterspikern Jakob Wijk Tegenrot i bortalaget Floby.

Tegenrot är annars själv mycket rutinerad. Bland annat är han regerande svensk mästare (med Hylte Halmstad). På andra sidan nät nu finns SM-bronsmedaljörerna från förra säsongen, med anfallsesset Staffan Blomgren i spetsen.

– I tredje, fjärde och femte set var det riktigt bra volleyboll med många bra aktioner från båda lagen. Att förlora med 16-14 i skiljeset är alltid tråkigt, men det är sådana här matcher som är de roligaste, säger Blomgren i Sollentuna.

Matchens gigant var annars Flobys högerspiker Matthew Aubrey som dödade inte mindre än 34 bollar. Nästa poängplockare på tur var just Sollentunas Staffan Blomgren och Flobys Jakob Wijk Tegenrot med 18 poäng var.

– Jag var väldigt imponerad av honom (Aubrey). Det kändes bra att ha en så stabil högerspelare. När vi hamnade lite kärvt var det bara att sätta upp en hög boll och då gjorde han något skarpt. Han har både höjd och punch, säger Tegenrot.

På torsdag kväll väntar returmatchen med Flobys tur att vara hemmalag.

– Floby har starkt anfall och de är riktigt stora. De ligger kanske högst i hela elitserien. Vi har ett annat spel. Vi spelar snålt och försöker inte ge bort gratispoäng. Det här är två helt olika spelstilar som möts. Gör de inte många misstag blir det svårt för oss, men när deras anfall sjunker i effektivitet så är vi där, säger Blomgren.

Match 2 och 3 i bäst-av-fem-serien spelas hos det högst seedade laget, vilket är Floby i kraft av sin 4:e-plats i elitserien. Kommande två matcher spelas torsdag och lördag i Floby Sporthall.

Floby har inte spelat kvartsfinal på många år. Jakob Wijk Tegenrot, som kom till Floby före jul, säger:

– Jag har hört rykten om att det kommer bli riktigt go stämning, och jag har hört stories om hur det är när det är fullsmockat i hallen. Det finns många inbitna fans i Floby, så det här ska bli riktigt kul.

-----

Kvartsfinalerna, omgång 1, resultat:Herrar


Vingåker – Habo   3-1
Örkelljunga – Hylte Halmstad   0-3
Sollentuna – Floby   2-3
Uppsala – Falkenberg   0-3

Damer


Värnamo – Hylte Halmstad   0-3
IKSU Umeå – Linköping   0-3
Sollentuna – Örebro   1-3
Lund – Engelholm   0-3

-----

Kvartsfinalerna, omgång 2:Herrar


Tisdag 15 mars
19:00 Hylte Halmstad – Örkelljunga
Onsdag 16 mars
19:00 Falkenberg – Uppsala
Torsdag 17 mars
19:00 Habo – Vingåker
19:00 Floby – Sollentuna

Damer


Onsdag 16 mars
19:00 Hylte Halmstad – Värnamo
19:00 Örebro – Sollentuna
19:00 Engelholm – Lund
Torsdag 17 mars
19:00 Linköping – IKSU Umeå

-----

Matcherna streamas på VolleyTV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spelschema, resultat och statistik finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Serieportalen samlar all volleyboll här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Fler nyheter

Publicerad: 2022-03-15

Senast uppdaterad: 2022-03-15

Visa fler nyheter

Sponsorer