Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM-slutspelet: Vingåker går mot strömmen. Här är helgens matcher.

Av åtta kvartsfinaler, dam och herr, följer sju förväntningarna där det bäst seedade laget leder med 2-0 i matcher. Men en matchserie är motvals. ”Vi har två livlinor, Habo har ingen”, säger Vingåkers tränare Lukas Karlsson. Här är helgens omgång.

Efter två matcher i bäst-av-fem-serierna följer damernas kvartsfinaler seedningen till punkt och pricka. Örebro har tappat ett set mot Sollentuna, annars har det blivit 3-0-segrar över hela linjen.

Det gör att Hylte Halmstad, Örebro, Engelholm och Linköping alla är storfavoriter att redan nu i helgen bli klara som de fyra semifinallagen i årets SM-slutspel.

herrsidan gäller samma sak för Hylte Halmstad, Falkenberg och Floby, även om västgötarnas matchserie mot Sollentuna är aningen mer oviss.

Men Vingåker. Där har vi laget som går mot strömmen.

Habo slutade på tredje plats i årets elitserie och valde att möta femteplacerade Vingåker före sjättelaget Sollentuna. Om det var rätt får vi kanske aldrig veta, men vad vi vet är att Sollentuna har 0-2 mot Floby och Habo har 0-2 mot Vingåker.

– Det har de fått höra. Men samtidigt kan man kolla och se hur tabellen slutade från lag 3 till 6. Vi var jämna lag allihop. Det är tajt mellan oss, säger Vingåkertränaren Lukas Karlsson och syftar på att Habo, Floby, Vingåker och Sollentuna alla slutade inom fyra poäng.

Vingåker har ett bra läge inför söndagens bortamatch i Habo Sporthall.

– Vi har satt oss i en bra position. Vi har gått igenom Habo noggrant och följt vår plan i båda matcherna hittills. Vi har ett gäng rutinerade spelare, speciellt Dardan Lushtaku som höjer sig i sådana här sammanhang, berättar tränare Lukas Karlsson.

Kan det vara revanschlusta med tanke på hans förflutna i Habo?

– Det vet jag inte, men det kan absolut ligga något i det. Han är hur som helst en spelare som växer med uppgiften när det blir slutspel och bäst-av-fem-serier som handlar om vinna eller försvinna, säger Karlsson.

Lushtaku inledde säsongen som spiker, men har sedan Dimitri Bogdanovitj kom in i laget alltmer iklätt sig den bekanta rollen som passare.

– Nu är han passare för resten av säsongen. Det blev naturligt när vi fick i ett sådant alternativ på spikerplatsen, berättar tränaren.

Inför helgens kvartsfinalmatch nummer 3 mot Habo säger Karlsson:

– Pressen ligger fortfarande på dem. Vi är i ett behagligt läge. De är ändå favoriter på söndag.

-----

SM-kvartsfinal, match 3:Damer
Lördag 19 mars
14:00 Linköping – IKSU Umeå
15:00 Örebro – Sollentuna
Söndag 20 mars
14:00 Hylte Halmstad – Värnamo
16:00 Engelholm – Lund

Herrar
Lördag 19 mars
15:00 Falkenberg – Uppsala
15:00 Floby – Sollentuna
Söndag 20 mars
16:00 Habo – Vingåker
16:30 Hylte Halmstad – Örkelljunga

-----

Resultat, spelschema och statistik finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

VolleyTV streamar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-03-18

Senast uppdaterad: 2022-03-18

Visa fler nyheter

Sponsorer