Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damlandslaget: ”Svante” är tillbaka. Här är ledarstaben.

Ledarstaben har börjat ta form under nya förbundskaptenen Lauri Hakala. Bland annat är Jonas Svantesson tillbaka i damlandslaget, nu som assisterande förbundskapten. ”Roligt och utmanande att få börja en ny resa med dem, säger ”Svante”.

Jonas Svantesson är till vardags tränare för Örebro Volley, och från samma klubb har även landslagets nya fystränare och fysio rekryterats: Laura Järvinen.

Team manager blir Anders Håkansson. Både Svantesson och Håkansson tillhörde förra året herrlandslagets stab, och båda har också förflutet i roller kring damlandslaget och har då jobbat med Anna och Isabelle Haak, Rebecka och Alexandra Lazic och flera av de andra tjejerna.

– Jag är glad att vi har en så erfaren grupp av ledare med kunskap om internationell volleyboll, svensk volleyboll och svenska spelare. De här tre känner varandra på olika sätt sedan tidigare och har arbetat ihop. Vi behöver vara förtroendeingivande från början och jobba tillsammans för att spelarna ska lära sig mer och så att vi kan lära oss av varandra. Jag ser fram emot det här, säger den nya förbundskaptenen Lauri Hakala om sin stab.


Jonas Svantesson


Svantesson har lång tränarerfarenhet från inte minst Örkelljungas herrar i sex år och de senaste fyra säsongerna som tränare för damerna i Örebro Volley. Han var också förbundskapten för damlandslaget i ett år, 2018-19, efter en tid som just assisterande förbundskapten.

– Mycket spännande att få vara med Lauri och arbeta med honom på nära håll. Jag har följt honom under de senaste åren, har läst vad han har skrivit och så.

Hans roll i Örebro påverkas inte av det här nya uppdraget.

– Örebro stöttar mig hundraprocentigt i detta, Jag får nya erfarenheter och det är bara bra för klubben. Och så har jag en fantastiskt förstående hustru och familj som stöttar mig. Det vet hur roligt jag tycker det här är, säger Svantesson.


Laura Järvinen


Nu får Svantesson fortsätta jobba med Laura Järvinen som ikläder sig rollen som fystränare och fysioterapeut för landslagen, samma roll hon har i Örebro.

– Jätteroligt! Jag jobbar med henne så gott som varenda dag. Vilket hårt jobb hon gör och vilken passion! Det är sådana människor vi måste ha runt omkring oss, säger Jonas.

Laura själv ser fram emot uppgiften.
– Det känns jättekul, och det är en spänannde kombination att ta hand om båda rollerna, säger hon.

Hon är själv finsk, liksom Lauri, och har ett förflutet som volleybollspelare.
– Jag skadade mig när jag var 16 år och det var det som ledde fram till mitt yrkesval.

Och hur många gånger kommer folk runtomkring förväxla namnen Laura och Lauri?
– Ha, ja det vet jag inte än. Det ska bli kul att se, säger Laura.


Anders Håkansson


Som team manager kommer Anders Håkansson in i bilden efter att ha haft den rollen i herrlandslaget, vilket han för övrigt kommer fortsätta med vid behov, och även haft i damlandslaget en kort period för några år sedan.

– Det här blir roligt. Jag ser fram emot det och har fullt fokus på att försöka vinna European Silver League, säger han.

Håkansson bor i Halmstad har många års erfarenhet inom volleybollen. Framför allt känner han Jonas Svantesson väl sedan tidigare, jämte många av tjejerna i landslaget.

Han ser fram emot att  

få tävla med det här laget och inte minst de fyra hemmamatcherna i Idrottshallen i Lund i juni.
– Ja, det är mycket spännande som händer nu. Vilket team vi har, säger Håkansson.

-----

Biljetter till hemmamatcherna i European Silver League i Lund köper man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-01

Senast uppdaterad: 2022-04-01

Visa fler nyheter

Sponsorer