Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM-slutspelet: “One woman show” i Halmstad

Det blev 3-0 till samtliga hemmalag i SM-semifinalernas första omgång. Mest av allt minns vi Lubieska Da Silva Milca i Hylte Halmstad. ”Hon dominerade verkligen”, säger Linköpings lagkapten Karin Eldh.

Ska man vinna SM-guld måste man stoppa Milca, verkar det som.
När Hylte Halmstad vann över Linköping på söndagseftermiddagen var hon drottningen på banan.

– Det var lite ”one woman show” när Milca gick loss och dödade allt. De två fösta seten vann hon nästan på egen hand, säger Hylte Halmstads assisterande tränare Almir Ljutovac.

Men trots överkörningen hade Linköping en hel del att komma med.

– Linköping hade ett bra försvar. De fick upp mycket vilket gjorde att vi fick anfalla om och om igen. Över lag var det kanske inte bästa matchen i år, men den var taktiskt väl genomförd, säger Ljutovac.

Linköpings lagkapten Karin Eldh säger:

– Vi är väl inte nöjda att förlora med 3-0, men vi har mer att ge. Vi ser fram emot fler matcher i den här serien. Det var lovande att vi kom upp i 23 poäng i sista setet. Nu har vi spelat första matchen och fått den avklarad. Nu ser vi fram emot att få möta dem hemma på onsdag.

Den hett emotsedda semifinalen i Örebro visade sig bli en ensidig historia i det första mötet. Hemmalaget gjorde processen kort med Engelholm. Örebro Volley vann i tre raka, och sifforna var tydliga: 25-16, 25-13, 25-18.

– Vi kom väl upp i 80 procent idag och de i 100. Hade det varit tvärtom hade vi vunnit med samma siffror. De har ett rutinerat lag som klarade av att stå i en tuff semi och spela ut. Hos oss var det lite spänt och nervöst. Så det är mycket mentalt. Det kan bli en helt ny matchbild på onsdag, säger Engelholms tränare Per-Erik Dalqvist.

På herrsidan öppnade Falkenberg redan på lördagen med seger i raka set mot Vingåker.

– Vi kunde följa vår gameplan vilket gjorde att vi stängde ner deras nummer 3 (Justin Delorme, högerspiker) väldigt bra hela matchen. Vi servade också väldigt bra vilket gjorde att vi kunde blocka bättre, säger Jacob Ekman, center i Falkenberg.

Men han väntar sig något helt annat i bortamötet på onsdag.

– Det kommer bli tufft att möta Vingåker borta i och med att deras hemmapublik är rätt stor. Vår stora utmaning kommer bli att hålla våra huvuden på rätt plats, säger han till klubbens hemsida. 

Under söndagskvällen vann även herrarna i Hylte Halmstad i tre raka set hemma mot Floby.

– Vi hade mycket energi efter att ha varit borta från spel i två veckor. Kul att vi hade en stor bortaklack från Floby vilket bidrog till en go stämning. Alfred Brink (passare) startade första matchen på länge och han hittade mycket folk hos oss. Men till slut var Marcus Nilsson den stora dominanten som dödade 15 av 24 pass och inte hade några nerblock, säger Almir Ljutovac, som nu hade sadlat om till sin normala roll som huvudtränare för herrlaget.

Däremot spelade Floby in sig i matchen allt mer.

– De var väl lite ställda av nivån och den stora hallen, men började anpassa sig och komma in i det mer och mer. Det blir en helt annan match hos dem på torsdag. Det blir nog vår tuffaste match på hela säsongen, säger Ljutovac.

-----

Så här spelas SM-semifinal 2

(av 5):

Herrar
Onsdag 6 april
19.00 Vingåker – Falkenberg
Torsdag 7 april
19.00 Floby – Hylte Halmstad

Damer
Onsdag 6 april
19.00 Linköping – Hylte Halmstad
19.00 Engelholm – Örebro

-----

Spelschema, resultat och statistik från SM-slutspelet finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

SM-slutspelet streamas på VolleyTV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-03

Senast uppdaterad: 2022-04-03

Visa fler nyheter

Sponsorer