Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets Rookie: Cecilia Malm, Engelholm, och Jacob Ekman, Falkenberg

Två lag som fortfarande är kvar i slutspelet när det närmar sig SM-finalerna kan ståta med att ha Årets Rookie i sina respektive lag. Cecilia Malm i Engelholm och Jacob Ekman i Falkenberg är de nya, heta elitseriestjärnorna.

Både Cecilia och Jacob kommer från RIG, Riksidrottsgymnasiet i volleyboll, inför den här säsongen.

– Jättekul. Det är väldigt många bra nya spelare som har kommit in i elitserien så det är klart att det var lite överraskande, säger Cecilia Malm om utmärkelsen.

Hon har en lysande säsong i Engelholm bakom sig där hennes lag just nu leder med 2-1 i matcher mot Örebro i den enda semifinalserien som ännu inte är avgjord. Hemma i Ängelholm spelas i morgon kväll, tisdag, match 4 i bäst-av-5-serien.

– Välförtjänt! Hon har haft en mycket bra utveckling. Efter jul har hon också blivit väldigt stabil i sitt spel. Hon är otroligt seriös, har bra fokus på träningen, hon kommer alltid förberedd, hon gör sitt bästa, hon lyssnar, hon tittar mycket på video och försöker hela tiden utveckla sig själv, säger tränare Per-Erik Dalqvist om utmärkelsen.

Cecilia kommer ursprungligen från Danderyd och spelade volleyboll för Lidingö innan det blev tre år på volleybollgymnasiet i Falköping. Nu är hon en tongivande spelare i det unga Engelholm som kom trea i elitserien och som nu spelar för att nå SM-finalen.

– Jag är jättetacksam för allt stöd från lagkompisarna och från mina tränare. De har hjälpt mig komma dit där jag är nu, säger Cecilia.

I herrarnas elitserie är det centern Jacob Ekman som är framröstad till Årets Rookie. Jacob kommer från Värnamo och började med volleyboll bara ett år innan han kom till RIG i Falköping. Där blev det tre år innan Falkenberg värvade honom till den här säsongen.

– Vad roligt! säger Jacob när han nås av beskedet, och fortsätter:

– Jag tycker det har varit en givande säsong och jag har växt in mer och mer i det. Jag har blivit en startspelare i Falkenberg. Till en början roterade vi på alla centrar, men jag har blivit mer fast nu och det har gått väldigt bra på senare tid, fortsätter han.

Ekman håller nu på att ladda för SM-finalen där Hylte Halmstad väntar.

– Ett givet pris tycker jag. Jacob har verkligen gått framåt i år. Han har varit i det närmaste ostoppbar i långa stunder. Han är egentligen ganska grön som volleybollspelare så han har enorm potential. Förutom att han är lång så har han bra koordination och bra bollkänsla. Han kan bli en riktigt, riktigt bra spelare i framtiden, säger Ismo Peltoarvo, tränare i Falkenberg.

Den 210 centimeter långe centern vill förutom Ismo även rikta passaren Oskar von Sydow ett tack för sin utveckling den här säsongen.

– Oskar har en stor del i att det har gått bra för mig. Han har gillat att passa mig mycket och det har gjort att jag har fått lite mer framgång, säger Ekman.

-----

SM-semifinal 4Engelholm – Örebro
Tisdag 12 april 19.00

Damer.

Match 4 (i bäst av 5).
Engelholm leder med 2-1 i matcher.

Matchen streamas av VolleyTV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-11

Senast uppdaterad: 2022-04-11

Visa fler nyheter

Sponsorer