Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM-slutspelet: Örebro utjämnade. Avgörande på torsdag.

Drömsemifinalen lever upp till epitetet. Örebro kontrade på bortaplan. "Stolt över alla brudar i mitt lag", säger liberon Sofie Sjöberg. 2-2 i matcher mot Engelholm. Femte och avgörande på torsdag kväll.

SM-semifinal, match 4

:
Engelholm – Örebro
1-3 (19-25, 25-23, 24-26, 23-25)
2-2 i matcher.

SM-semifinal, match 5

:
Torsdag 14 april 19.00
Örebro – Engelholm

-----

– Brrrrr. Åh vad skönt. Gött att vi kan ta det till fem. Båda lagen gör fantastiska insatser. Det svängde mycket. Det var en upp-och-ner-match, en berg-o-dalbana för båda lagen. Många långa rallys. Det kunde gått åt båda hållen, säger Sofie Sjöberg.

– Vi vet att vi behöver kriga. Vi vet att Engelholm är ett bra lag, men vi är bättre. Vi behöver bara tro på det och göra jobbet, säger centern Elsa Arrestad.

– Jag är stolt över alla brudar i mitt lag som håller pressen när det gäller, fortsätter Sjöberg.

– Det här är en laginsats. När vi får vissa problem så tar vi in in spelare från bänken som gör det otroligt bra och det ger energi till hela laget, så det är verkligen en laginsats, menar Arrestad.

Inför den femte och avgörande matchen på torsdag:

– Vi ska ladda om. Vi är absolut inte nöjda ikväll, men vi är hungriga på mer. Vi är redan riktigt revanschsugna till på torsdag, säger Filippa Brink i Engelholm.

– Det kommer bli tufft men väldigt kul. Om vi bara håller ihop oss på vår planhalva så kommer vi vinna. Det blir svårt, men kul, säger passaren Josephine Tegenfalk.

– Vad som helst kan hända. Men det är vår hemmahall. Vi är taggade på att spela den där femte matchen hemma, säger Sjöberg.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-12

Senast uppdaterad: 2022-04-12

Visa fler nyheter

Sponsorer