Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM-slutspelet: Örebro till final mot Hylte Halmstad

Efter fem matcher och total ovisshet i semifinalserien mot Engelholm har Örebro till slut krånglat sig till SM-final. Det blev 3-0 hemma under skärtorsdagskvällen. På måndag börjar SM-finalserien mot Hylte Halmstad.

SM-semifinal
Match 5
Örebro – Engelholm
3-0 (25-23, 25-22, 25-14)
Örebro till final efter 3-2 i matcher.

Det var två mycket jämna set innan det rann iväg i det tredje setet efter bra tryck i hallen, mycket publik, underhållande volleyboll och gott kaffe.

– Otroligt skönt. Ikväll började vi spänt och var lite nervösa, så vi fick lugna ner oss lite. Men när vi hittade rytmen så kändes det att vi var där helt enkelt, säger Örebrotränaren Jonas Svantesson.

Passaren Sofia Andersson byttes in tidigt i matchen istället för Josephine Tegenfalk som startade.

– Sofia gör en jättematch! Det som är så skönt med de här två är att de stöttar varandra till hundra procent. Det spelar ingen roll vem som spelar. Båda två vill stå på plan, men båda vill hellre att laget ska spela bra och vinna. Det går före deras ego. Det är en coachdröm att ha de här två att kunna välja mellan, säger "Svante".

Nu väntar en SM-final som för första gången på många år spelas utan Engelholm. Det

 regerande mästarlaget Hylte Halmstad  börjar hemma mot Örebro på måndag 18 april, annandag påsk.– Det blir tufft. Vi känner oss ändå ganska fräscha. Det är mest mentalt man måste ladda om. Fysiken har vi, säger Örebros Jonna Wasserfaller.


Statistik från match 5 finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-14

Senast uppdaterad: 2022-04-14

Visa fler nyheter

Sponsorer