Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets Lag, herrar: Fem av sju spelar SM-finalen ikväll

I kväll spelas match 2 i SM-finalen för herrar: Falkenberg - Hylte Halmstad. Nu är Årets Lag i elitserien utsett, och inte mindre än fem av de sju stjärnorna får vi se i matchen. Publikfavoriten Joel Andersson, till exempel. Här är Årets Lag.

Årets Lag i volleybollens elitserie utses av spelarna själva och innehåller sju spelare i form av en startsexa med libero.


Årets Lag, herrarPassare: Nemanja Vidovic, Hylte Halmstad
Vänster 1: Hampus Ekstrand, RIG Falköping
Vänster 2: Juarez Leal Gomez Junior, Hylte Halmstad
Höger: Jovan Delic, Hylte Halmstad
Center 1: Serigne Fall, Floby
Center 2: Jacob Ekman, Falkenberg
Libero: Joel Andersson, Hylte Halmstad

Årets Lag i herrarnas elitserie säsongen 2021/22 innehåller fyra utländska proffs, men också tre unga, lovande svenska spelare där alla tre har en bakgrund på Riksidrottsgymnasiet för volleyboll i Falköping.

Falkenbergscentern Jacob Ekman blev nyligen utsedd till Årets Rookie och den blott 18-årige Hampus Ekstrand vann hela elitseriens poängliga.

Men den allra största publikfavoriten av dem är ändå Joel Andersson. Han har haft en makalös säsong som libero där han match efter match bjuder på spektakulära försvarsräddningar.

– Det är mycket inspirerande att jobba med honom. Han är inte bara talangfull utan har också en otroligt bra inställning. Han är en energispridare, säger Göran Persson som är instruktör på RIG i Falköping och även juniorlandslagscoach.

Joel kommer från Norsjö i Västerbotten och är en multitalang inom volleyboll. Bland annat är han en av landets bästa beachvolleyspelare och tog för tre år sedan ett fantastiskt U20-EM-brons i Göteborg tillsammans med sin partner Alfred Brink, som för övrigt är en nuvarande lagkamrat i Hylte Halmstad.

Men Joel behärskar också alla positionerna i den klassiska formen av volleyboll.

– Han gick spiker i Örkelljunga och löste det förnämligt. Hade han varit två meter lång hade han varit Sveriges bästa center. Och då var han ändå passare från början uppe i Norsjö. Han är en bollbegåvning utöver det vanliga, berättar Persson.

Det är ändå som libero han spelar i Hylte Halmstad, och det är som sådan han nu är uttagen i Årets Lag.

Och det är inte första gången. Redan 2019 blev Joel utsedd till Sveriges bästa libero och kom med i Årets Lag i elitserien. Han blev då historisk som den första gymnasieeleven på RIG i Falköping att komma med där, och för den prestationen belönades han bland annat med Charlotte Kallas Stipendium.

Nu spelar Joel SM-final. I det första mötet under måndagen gjorde inte Joel någon besviken utan bjöd på den ena makalösa räddningen efter den andra. Han var definitivt en av planens bästa spelare när Hylte Halmstad vann den första ronden.

I kväll väntar Falkenberg på bortaplan i SM-finalens match nummer 2.
Då står inte mindre än fem av de sju spelarna i Årets Lag på planen – fyra av dem i Hylte Halmstad och en i Falkenberg.

Värt att se!

-----

I morgon, under torsdagen, presenteras Årets Lag damer.

-----

SM-final, herrar


Match 2
Onsdag 20 april 19.00
Falkenberg – Hylte Halmstad

SM-final, damer


Match 2
Torsdag 21 april 19.00
Örebro – Hylte Halmstad

Matcherna streamas på VolleyTV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Statistik, resultat och spelschema från SM-slutspelet finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-20

Senast uppdaterad: 2022-04-20

Visa fler nyheter

Sponsorer