Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tre dagar med tre landskamper i Ängelholm

Det blir landskamper i Ängelholm tre dagar i rad. Inför European Silver League spelar damlandslaget två träningsmatcher mot Estland i Kungsgårdshallen, Ängelholm, 20 och 21 maj. Klart sedan tidigare är att herrlandslaget möter Danmark dagen före.

Datumen är 19, 20 och 21 maj. De svenska herrarna inleder mot Danmark på torsdagen och följs av damerna som möter Estland följande två dagar. Engelholms VS står som arrangör av de tre landskamperna som spelas under pågående träningsläger i Ängelholm för båda de svenska landslagen.

– Det blir tre dagars volleybollfest. För oss är det spännande att få hjälpa damlandslaget förbereda sig för European Silver League, och även herrarnas tuffa match mot Danmark. Med internationella matcher det lite mer att tänka på än annars, men vi har börjat få rull på det nu, säger Fredrik Tågsjö, sportchef i EVS.

Matcherna mot Estland blir de första för damlandslaget, och den första möjligheten för den svenska publiken att se laget spela, efter EM-succén i augusti.

Estlands damlandslag kommer vara på plats i Ängelholm redan när herrarna möter Danmark på torsdagskvällen. Därmed kommer inte mindre än fyra landslag vara samlade i Kungsgårdshallen.

– Ja, det blir lite unikt med två landslag på läktaren när herrarna möter Danmark. Och sedan blir det spännande att möta Estland som vi sedan också kommer möta i European Silver League, säger Anders Håkansson som är team manager för både herr- och damlandslaget.

Att arrangera de här matcherna blir speciellt för just Engelholms VS eftersom så många av landslagsspelarna har så starka kopplingar till klubben och staden.

– 9 av 19 spelare i damlandslaget har spelat i EVS och även på herrsidan har vi minst tre, säger Tågsjö och nämner Max Pettersson, Alfred Brink och Lucas Gustavsson.

Bland andra har passaren Vilma Andersson ett förflutet i EVS.

En annan klart lysande stjärna är Anna Haaksom dessutom kommer från Ängelholm och nu får spela på hemmaplan. Dock saknar hon i de här träningsmatcherna sin syster Isabelle Haaksom då förbereder sig för Champions League-finalen 22 maj med sitt Vakifbank Istanbul.

Biljetter till de tre landskamperna 19-21 maj kommer säljas vid entrén. Biljettpriserna är 50:- för vuxna och 20:- för ungdomar.


Mer om herrlandslaget och matcherna mot Danmark finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer om damlandslaget och European Silver League finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Biljetter till Sveriges hemmamatcher i European Silver League i Lund köper man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-04

Senast uppdaterad: 2022-05-04

Visa fler nyheter

Sponsorer