Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget: Habil insats i lång match mot Danmark

I Ängelholm gjorde herrlandslaget en bra match mot Danmark under torsdagskvällen. Coach Almir Ljutovac berättar.

Det svenska herrlandslaget spelade träningsmatch mot Danmark i Ängelholm under torsdagskvällen. Debut som förbundskapten, om än tillfällig, gjorde Almir Ljutovac som till vardags är tränare i Hylte/Halmstad.

Han ger här sin berättelse om matchen.

Första set

– Vi inleder matchen mycket positivt med fantastisk servemottagning trots danskarnas hårda servepress och vinner många bollar från olika positioner, inte minst i mitten där Anton och David dominerar. Tyvärr blir vi lite passiva mot slutet av setet där vi har en 21-19-ledning. Eftersom det är väldigt små marginaler som avgör på den här nivån har danskarna plötsligt vänt till setboll där deras högerspiker på bästa möjliga sätt avgör med en helt otagbar serve i krysset till 25-27.

Andra set

– Nästa set är likt det första och passare Brink gör många bra val så att vi är effektiva i vårt anfallsspel. Framför allt vår vänsterkant med Daniel och Viktor tar många viktiga poäng i tuffa lägen och efter att setet svängt fram och tillbaka ett par gånger lyckas vi knyta ihop det och vinna 30-28.

Tredje och fjärde set

– I tredje set fastnar vi tidigt i en rotation som gör att vi är på efterkälken hela setet och hittar inte riktigt tillbaka. Oskar Von Sydow går in och gör en hel del bra saker och fortsätter därmed att ta hand om passarpositionen i fjärde set. Laget får lite av en nytändning, samtidigt som vi börjar få bättre koll på danskarnas anfallsutvägar och spelar bättre block/försvar som vi vänder till anfallspoäng. Vi vinner ganska komfortabelt med 25-21.

Femte set

– Känslan i laget är grymt bra när vi går in i det avgörande femte setet och viljan finns verkligen där men tyvärr inte den yttersta skärpan. Återigen är det små marginaler som avgör där vi missar något anfall med minsta möjliga marginal medan danskarna flera gånger lyckas hitta den allra sista toppen av våra fingertoppar när de har tuffa anfallslägen och till slut räcker vi inte till och förlorar med 11-15.

Inför returen

– Överlag är jag mycket nöjd med hur alla killar har presterat under lägret. Vi har spenderat en vecka ihop och på den korta tid vi haft tillsammans har vi gjort framsteg både individuellt och som lag. Ännu mer framsteg lär vi göra till morgondagens match då gårdagens match var en rejäl lärdom för oss. Vi vet vad vi behöver göra bättre/annorlunda och kommer lägga fokus på det. Killarna har arbetat väldigt hårt på bollträning, i gymmet och över lag varit fokuserade på rätt saker hela veckan. Stämningen i truppen är fantastisk och vi besitter en stor potential.

Nu tar Ljutovac med sitt lag till Köge, Danmark, och möter samma lag igen under lördagseftermiddagen klockan 15.00.

-----

Damlandslaget

Under fredagskvällen 19.00 spelar det svenska damlandslaget träningsmatch mot Estland.
Matchen streamas på StayLive här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-----

Joel Andersson mot Danmark. Foto: Nisse Nilsson

Danskt anfall. Foto: Nisse Nilsson

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-20

Senast uppdaterad: 2022-05-20

Visa fler nyheter

Sponsorer