Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isabelle Haak har ny klubbadress, flyttar tillbaka till Italien

Imoco Volley Conegliano. Så heter Isabelle Haaks nästa klubblag. ”Nu får jag se Italien ur ett nytt perspektiv”, säger hon.

Mitt under pågående European Silver League blev det officiellt, precis så som många redan trodde sig veta. För det har i volleybollkretsar ett tag varit en illa dold hemlighet att två av världens bästa volleybollklubbar har planerat att byta två av världens bästa volleybollspelare med varandra.

Paola Egonu är en 23-årig italienska med påbrå från Nigeria och tills nu den klarast lysande stjärnan i Imoco Volley Conegliano i den italienska ligan.

Direkt efter Champions League-finalen deklarerade 22-åriga Isabelle Haak att hon lämnar Vakifbank Istanbul efter tre år och direkt på det följde nyheten att Egonu är klar för klubben.

Vad gäller ”Bellas” nya klubbadress drog det ut lite på tiden, men nu är det officiellt. Svenskan går som väntat i motsatt riktning.

Därmed är Haak tillbaka i Italien där hon i två säsonger, 2017-2019, spelade i Savino Del Bene Sandicci.

– Det känns kul att nyheten är ute nu. I Italien finns en av världens bästa ligor, och italienares intresse för volleyboll är jättestort, så självklart ser jag fram emot att komma tillbaka till Italien och se allt ur ett nytt perspektiv, säger Isabelle Haak.


De båda klubbarna Imoco Volley Conegliano och Vakifbank Istanbul har en rivalitet mellan sig på högsta nivå. De har mötts i de senaste två Champions League-finalerna där det italienska laget vann den förra och det turkiska laget den senaste.

Nu kan Haak och Egonu få mötas i stora matcher igen.

Nu fortsätter Haak äventyret i det svenska landslaget och European Silver League borta mot Estland på onsdag, start 16.00, och sedan hemma mot Estland på söndag 12 juni kl 15.00.

Biljetter till Sveriges nästa hemmamatch finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-----

SVT rapporterar om klubbytet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CEV, det europeiska volleybollförbundet, berättar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-06

Senast uppdaterad: 2022-06-06

Visa fler nyheter

Sponsorer