Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-SM fortsätter växa – nya mästare koras i helgen

Helgen 5-6 november avgörs 2022 års upplaga av U23-SM i Lund. Mästerskapet fortsätter sakta men säkert öka i antal deltagande lag, som i år uppgår till totalt 18.

Det är två fler än de 16 som kom till spel vid förra årets upplaga. Ökningen i år är ett resultat av att fler herrlag anmält sig. Över tid ser vi också en glädjande utveckling där allt fler föreningar utanför Elitserien vågar ta steget in i mästerskapet för att ge sina spelare chansen till fler betydelsefulla matcher med högkvalitativt motstånd.

-Äntligen är det dags för höstens höjdpunkt, U23-SM! Jätteroligt att vi ser en ökning i antalet deltagande lag. U23-SM är en ypperlig turnering för unga vuxna och äldre ungdomsspelare och vi tror att det här bara är början på vad U23-SM har potential till att bli, säger Stefan Sjöström, klubbchef för arrangerande Lunds VK.

2022 utgörs startfältet av nio damlag och ytterligare nio herrlag. Följande gör upp om mästartitlarna helgen 5-6 november:

Damlag:
Degerfors VBK Orion
Engelholms VS
Göteborg VBK
Kronan VBK
Lunds VK
Örebro VBS
Sollentuna VK
Svedala VBK
Värnamo VBA

Herrlag:
Göteborg VBK
Karlstads VK
Lunds VK
Örkelljunga VK
Södertelge VBK
Sollentuna VK
Spårvägen VBK
Stöcke IF
Uppsala VBS

Mästerskapet spelas i samma arena som Sveriges damlandslag i somras vann European Silver League. Det är alltså Idrottshallen som står som värd, liksom även Bollhuset och ISLK-hallen – alla i Lund. Lunds VK arrangerar för fjärde gången i följd sedan 2018, med paus pandemiåret 2020.

- Det är häftigt att ånyo få välkomna rekordmånga lag till Lund och U23-SM. Att vi dessutom får avgöra mästerskapet på helig landslagsmark är verkligen grädden på moset! Nu ska vi bara lägga sista handen vid förberedelserna så kör vi i morgon. Vi önskar alla lagen stort lycka till, säger Stefan Sjöström.

Det är fri entré till mästerskapet och för de som inte har möjlighet att vara på plats i Lund så streamar Lunds VK alla matcher på Solidsport! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi önskar de deltagande lagen och arrangören lycka till med helgens volleybollbravader!

LÄNKAR
Spelschema och resultat – U23-SM Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema och resultat – U23-SM Herr Länk till annan webbplats.
Allmän turneringsinfo för lagen Länk till annan webbplats.
Streaming via Solidsport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-11-04

Senast uppdaterad: 2022-11-04

Visa fler nyheter

Sponsorer