Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: Elva helgmatcher när grundseriestriden tätnar

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Vänsterspikern Slawomir Zemlik spelar en nyckelroll för sitt Lunds VK, som i helgen utmanas av Vingåker. Foto: Robert Boman.

Med 2023 års Grand Prix i backspegeln Länk till annan webbplats. riktar vi återigen strålkastarljuset mot Elitserien och mer specifikt grundseriespelet. I den något haltande tabellen närmar vi oss 15 spelade omgångar, vilket markerar att snart tre fjärdedelar av grundseriespelet avverkats.

I och med helgens omgång, 28-29 januari, tar vi ytterligare ett kliv i den riktningen. Elva matcher har vi att njuta av; fem på damsidan och ytterligare sex bland herrarna. Sju av dem spelas lördag, resterande fyra på söndag.

Damlagen i Örebro och RIG Falköping är de enda som inte lirar under veckoslutet, då hela 20 av 22 elitserielag radar upp för match. Vi kan bland annat se fram emot en repris från gångna helgens Grand Prix-semifinal när nykorade GP-mästaren Engelholm gästar bronsmedaljören Linköping 16.00 lördag eftermiddag.

Göteborg pressade tabelltvåan Örebro i förra helgens GP-semi och var “this close” att skrälla sig till final. Foto: Robert Boman.

Elitserienykomlingen Göteborg, som får ses som uppstickaren i Elitserien hittills under säsongen 2022/23, är inne i en tuff period med fem raka förluster i bagaget. De två senaste nederlagen kom dock under Grand Prix-helgen mot mycket tufft motstånd, och där visade laget på stor kämpaglöd. Kan hitta tillbaka till vinnarspåret söndagens enda dammatch när tabellåttan Lund kommer på besök? Skåningarna lär dessutom ha lite tyngre ben, då de dubblerar, med viktigt match mot nian Värnamo under lördagen.

På herrsidan kan vi bland annat se fram emot tajta mittenmöten. Sjätteplacerade Vingåker har visserligen två raka förluster, men på pappret ett starkt lag som dessutom spetsats till ytterligare under jul och nyår. Seger i lördagens hemmamatch mot tabellfyran Lund – vars store poängmakare Przemek Smereka är ett osäkert kort efter att ha missat Grand Prix på grund av skada – skulle ge VVK möjlighet att återigen titta uppåt i tabellen, med slagläge inför sluttampen av grundseriespelet.

Söndagens tillställning mellan åttan Örkelljunga och femman Floby har även den potential att bli en riktig thriller. Sex poäng skiljer lag åt i tabellen och kombattanterna kombinerar för totalt åtta femsetare hittills under säsongen, där ÖVK har tre raka matcher som gått till skiljeset.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens elitseriematcher från läktarplats.

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

Toppbild: Robert Boman

HELGENS OMGÅNG
Damer
2023-01-28
14:00 Hylte/Halmstad – Gislaved
15:00 Värnamo – Lund
16:00 Linköping – Engelholm
17:00 Sollentuna – IKSU

2023-01-29
15:00 Göteborg – Lund

Herrar
2023-01-28
14:00 Vingåker – Lund
14:30 Sollentuna – Habo
16:30 Hylte/Halmstad – RIG Falköping

2023-01-29
13:45 Uppsala – RIG Falköping
16:00 Örkelljunga – Floby
16:00 Södertelge – Falkenberg

LÄNKAR
www.volleytv.se Länk till annan webbplats.
Om elitseriesäsongen 2022/23 Länk till annan webbplats.
Serieportalen – alla förbundsserier samlade Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien dam Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien herr Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-01-27

Senast uppdaterad: 2023-01-27

Visa fler nyheter

Sponsorer