Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U16-Mästerskapet 2023: Anmäl lag till volleybollfesten i Falköping

22-23 april avgörs 2023 års upplaga av U16-Mästerskapet i Falköping. Anmälan har nu öppnat och siktet är inställt på nytt deltagarrekord!

Länk: Anmälan till U16-Mästerskapet 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Siktet är inställt på nytt deltagarrekord vid U16-Mästerskapet 2023. Foto: Robert Boman.

U16-Mästerskapet hade premiär 2016 och har under åren vuxit till en av Sveriges största ungdomstävlingar i volleyboll. I år det spelare födda 2008 och senare som reser till Falköping för en underbart fullspäckad helg i volleybollens tecken.

Förra året sattes ett präktigt rekord med 67 deltagande lag, och med medvinden som volleyrörelsen just nu upplever siktar Svenska Volleybollförbundet och arrangerande Falköpings VK ännu högre till 2023 års upplaga.

– Vi ser just nu en positiv trend med fler och fler som vill spela volleyboll i Sverige och därför har vi tillsammans med Falköpings VK sett över möjligheterna att ta emot fler lag. Nu är allt på plats och vi förlänger arrangörsavtalet till 2024. Att U16-Mästerskapet spelas i Falköping har många positiva värden, med en så engagerad arrangör som Falköpings VK och med Svensk volleybolls Riksidrottsgymnasium (RIG) på orten, säger Jakob Birgersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

- Svensk volleyboll växer så det knakar och det tror vi kommer spilla över även på U16-Mästerskapet. Fantastiskt roligt, och med det följer en del angenäma utmaningar. Vi har preliminärbokat fem hallar med totalt 20 banor och för diskussioner med kommunen för att kunna erbjuda alla deltagare centrala boenden. Vi laddar för fullt och ser fram att välkomna deltagarna i april, säger Falköpings VK:s Hans Kardell.

Anpassade nivåer ger utvecklande matcher för alla

U16-Mästerskapet är en turnering för lag som tar klivet från level-spelet till traditionell volleyboll (sex mot sex). Under tävlingshelgen skaffar sig spelare och lag nyttig erfarenhet i en härlig turneringsmiljö där nya vänskaper knyts samtidigt som man gör upp om titlar och ära.

Vid anmälan väljer lagen själva vilken nivå de ska delta på, vilket ger alla chans till jämna och utvecklande matcher:

  • Svart nivå: För erfarna lag med stor spelskicklighet
  • Röd nivå: För erfarna lag under toppskiktet
  • Blå nivå: För lag som passerat nybörjastadiet
  • Grön nivå: För lag som precis kommit in i sporten

Turneringen inleds med gruppspel under lördagen, där varje grupp består av 3-6 lag. Under söndagen väntar sedan slutspel, där alla placeringar spelas ut.

Lag som vill vara en del av volleybollfesten bör anmäla sig så snart som möjligt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och senast fredagen den 31 mars. Antalet platser per tävlingsklass är begränsade, varför vi uppmanar tidig anmälan.

Precis som tidigare år är det alltså erfarna Falköpings VK som ligger bakom det uppskattade arrangemanget, som utöver mängder av volleybollmatcher brukar bjuda på spännande kringaktiviteter. Arrangören erbjuder alla spelare och ledare kost- och logipaket. Dessa beställs direkt på anmälningssidan i samband med att lagen anmäls.

Vi ses i Falköping!

LÄNKAR
Anmäl lag till U16-Mästerskapet 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nationella mästerskap och turneringar 2023

Fler nyheter

Publicerad: 2023-02-23

Senast uppdaterad: 2023-02-23

Visa fler nyheter

Sponsorer