Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

FINAL CALL: Anmäl lag till Mikasa Challenge senast 2 april!

5-7 maj samlar vi landets barn- och ungdomsspelare i Örebro för 2023 års upplaga av Mikasa Challenge, Sveriges största volleybollturnering. Lag som vill delta bör anmäla sig snarast, deadline är söndag 2 april!

LÄNK: Anmälan till Mikasa Challenge 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Robert Boman

Mikasa Challenge är en enorm volleybollfest och en av årets absoluta höjdpunkter för Sveriges barn- och ungdomsspelare. Under dagarna i Örebro spelar de uppemot 300 lagen över 1 000 matcher på totalt 52 planer i 11 olika hallar. Mäktigt!

– Örebro erbjuder fantastiska möjligheter för en turneringshelg av den här storleken, med engagerade arrangörer, tillgång till hallar och kringaktiviteter. För många barn- och ungdomsspelare är Mikasa Challenge den första stora tävlingen man deltar i, och jag har svårt att tänka mig en häftigare helg att göra debut, säger Jakob Birgersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

Det framgångsrika samarbetet mellan Svenska Volleybollförbundet och de arrangerande föreningarna KFUM Örebro och Örebro Volley fortsätter. Ett nytt avtal är på plats och med det står klart att Mikasa Challenge stannar i minst tre år ytterligare, fram till 2025.

– Vi är jätteglada att Mikasa Challenge fortsätter i Örebro ytterligare minst tre år. Det är en utmaning varje gång och samtidigt svetsar det samman ledare och funktionärer i våra båda föreningar då vi har ett stort gemensamt årligt mål att sträva efter. För målet är helt klart att genomföra en toppenturnering för alla våra härliga level-spelare runt om i landet, säger Olle Anfelt i Örebro Volley.

Mikasa Challenge är mer än en volleybolltävling. Det är en mötesplats för Svensk volleybolls framtid; en helg för gemenskap i idrottens tecken, där ledare och tränare umgås och utbyter erfarenheter samtidigt som barn- och ungdomsspelare träffar och lär känna jämnåriga lirare från hela volleyboll-Sverige.

Utöver alla härliga möten och volleybollmatcher arrangeras också en fullspäckad aktivitetskväll i Tegelbruket lördagen den 6 maj. Där dukas det för disco on demand, klättring, spontanspel, spänsttävling, filmvisning, häng och allmänt en stor mötesplats under två härliga timmar.

– Vi är jätteglada att få fortsätta arrangera Mikasa Challenge i Örebro. Efter många år av utveckling och förbättring av turneringen så hoppas vi nu på det bästa året hittills. Denna turnering både utmanar oss som klubb samtidigt som det främjar ett fint samarbete med Örebro Volley och resterande volleyboll-Sverige. Vi väntar på er ankomst med öppna armar, säger David Karlqvist i KFUM Örebro Volley.

Anmälan öppen

5-7 maj är det alltså dags för 2023 års upplaga av Mikasa Challenge. Under fredagskvällen är det invigning under pompa och ståt och spelet drar igång under lördagsmorgonen.

Fyra mot Fyra är spelformen som används, och de olika tävlingsklasserna är indelade i levels (4-7), där lagen anmäls till den nivå de själva känner att de behärskar. I flera av tävlingsklasserna spelar flickor och pojkar tillsammans.

Tävlingsklasserna:

  • Level 4 - Öppen
  • Level 5 - Öppen
  • Level 6 - Öppen, Flickor, Pojkar
  • Level 7 - Öppen, Flickor

"Öppen" betyder att det kan vara både pojkar och flickor i laget. Klasserna "Flickor" respektive "Pojkar" är i sin tur könsbundna. I år är det spelare födda 2009 och senare som deltar. I Level 7 är även spelare födda 2008 välkomna att delta.

Anmälningssidan finns via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och stänger söndagen den 2 april.

Har du frågor om Mikasa Challenge? Kontakta oss via mikasachallenge@gmail.com.

LÄNK
Anmälan till Mikasa Challenge 2023 Länk till annan webbplats.
Nationella mästerskap och turneringar 2023 Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-30

Senast uppdaterad: 2023-03-30

Visa fler nyheter

Sponsorer