Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Publikrekord när Habo skaffade sig matchboll i SM-finalen

Habo Wolleys herrar är blott en seger från att bli svenska mästare för första gången. Under tisdagskvällen besegrade de titelförsvarande Hylte/Halmstad för andra finalmatchen i följd inför rekordpublik.

Habos spelande tränare Andrew McWilliam jublar. Foto: Robert Boman.

Det nya publikrekordet i Habo sporthall skrivs till 1000 åskådare. Och kanske var det just det enorma hemmastödet som var tungan på vågen i Habos 3-1-seger (24-26, 25-22, 25-23, 27-25).

– Det är helt otroligt vilken match och vilket publikstöd. Hur mycket folk som helst. Det är nog den roligaste matchen jag har spelat i mitt liv. Shit, vad kul, säger Isak Joelsson till Jönköpings-Posten. Länk till annan webbplats.

Några rapporter, klipp och röster från matchen:

Match 3 av 5 spelas i Halmstad arena lördag den 22 april kl. 15:00. Ny Haboseger där säkrar klubbens första SM-titel genom tiderna.

Hylte/Halmstad sågs som tunga favoriter att ta hem SM-guldet efter att gått obesegrat genom grundserien och dessutom spelat hem Grand Prix-titeln i stor stil i januari. I år har hallänningarna chans på tredje raka SM-titeln, men för att det ska bli ett faktum krävs nu alltså att de vänder på steken helt och vinner tre raka matcher.

I damernas SM-final sitter Engelholms VS i förarsätet efter seger i den inledande matchen i söndags mot Hylte/Halmstad. Finalserien fortsätter under onsdagskvällen i Halmstad arena. Tillställningen följer du bäst från läktarplats, annars via streaming på volleytv.se Länk till annan webbplats.. Matchstart 19:00.

LÄNKAR
Spelschema Elitseriekval Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitseriekval Herr Länk till annan webbplats.
Spelschema SM-slutspelet Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema SM-slutspelet Herr Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Om elitseriesäsongen 2022/23 Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien dam Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien herr Länk till annan webbplats.
Serieportalen – alla förbundsserier samlade Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-19

Senast uppdaterad: 2023-04-19

Visa fler nyheter

Sponsorer