Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Värnamo drar sig ur Elitserien

Värnamo VBA:s damlag har lämnat in en formell begäran om att dra sig ur Elitserien i volleyboll

Värnamo VBA under en bortamatch mot Göteborg, hösten 2022. Foto: Monica Hamsten.

Värnamo slutade nia i grundserietabellen med fem segrar på 20 matcher. Laget var sportsligt kvalificerat för Elitserien 2023/24 efter att ha besegrat IKSU i två raka matcher i Playdown-spelet, vilket innebar att man slapp kvalspel mot elitserieaspirerande division 1-laget Lindesberg.

Men nu står alltså klart att man avsäger sig elitserieplatsen. En rad olika faktorer ligger till grund för beslutet, vilket kommunicerades i ett öppet brev på klubbens hemsida Länk till annan webbplats. under söndagskvällen.

– Givetvis väldigt tråkigt besked när en förening som på sportsliga grunder hör hemma i Elitserien känner att de inte har rätt förutsättningar att tacka ja till den platsen. Samtidigt hoppas jag att Värnamo lyckas bygga vidare på den utvecklade barn- och ungdomsverksamheten och kommer tillbaka till Elitserien ännu starkare rustade i framtiden, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Det tråkiga beskedet till trots, framtiden ser ljus ut för svensk volleyboll.

Medvinden är stark – allt fler vill spela och tävla i volleyboll. Svenska Volleybollförbundet arbetar framgångsrikt med att ta vara på det ökade intresset, som syns tydligt i såväl antalet tävlingslicenser som antalet seriespelande lag.

Efterfrågan på att tävla i kombination med riktade insatser har exempelvis gjort att antalet lag i division 3 ökat från 21 till 97 sedan säsongen 2019/20; detta trots en pandemi som gjort sitt bästa för att sätta käppar i hjulet. Och inför säsongen 2023/24 är förhoppningen och målet att den positiva utvecklingen fortsätter.

Foto: Monica Hamsten

LÄNKAR

elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-24

Senast uppdaterad: 2023-04-24

Visa fler nyheter

Sponsorer