Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lindesberg tillbaka i Elitserien

Lindesbergs damer är tillbaka i svensk elitvolleybolls finrum. När elitseriesäsongen 2023/24 dundrar igång i slutet av september finns de med i startfältet.

Foto: Arnold Bengtsson.

För ett par veckor sedan meddelade Värnamo VBA att man avsäger sig elitserieplatsen Länk till annan webbplats. inför nästa säsong. En rad olika faktorer låg till grund för beslutet.

En av de totalt elva elitserieplatserna på damsidan blev därmed vakant. Förfrågan gick till division 1-laget Lindesbergs VBK, som nyligen fick se sig besegrade av IKSU i elitseriekvalet.

Föreningens styrelse har nu formellt tackat ja till spel i Elitserien. Beslutet fattades vid ett extrainsatt möte under onsdagskvällen.

– Klubben, laget, tränare och medlemmar ser fram mot elitvolleyboll i Lindesberg igen, skriver föreningen i ett uttalande.

“Linde” grundades 1971 och har en lång och stark volleybolltradition. Den hittills största framgången kom 2012 då man korades till svenska mästare.

2022 åkte laget ur Elitserien efter dramatiskt kvalspel mot Göteborg, men nu är man alltså tillbaka landets högsta volleybollserie.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-05-04

Senast uppdaterad: 2023-05-04

Visa fler nyheter

Sponsorer