Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fin säsongsöppning för juniorlandslaget

Sverige J startade Leomuovi Tournament i finska Akaa på bästa sätt. Vinst mot Finland med 3-1 ger mersmak inför kommande matcher.

Lite skakigt var det ändå i matchens inledning, mycket beroende på lite övertändning. Inte alls konstigt med tanke på att merparten av truppen inte har spelat match sedan i maj. Startsetet var jämnt till en början, men sedan tog Sverige över. En entusiastisk hemmapublik fick dock finnarna att tända till. De tog sig upp jämsides, men svenskarna klarade ändå av att vinna setet med 27-25 när Viktor Lindberg slog in setbollen.

Även i andra set var det blågult som förde, men finnarna lyckades även här komma tillbaka. Till skillnad från setet innan, så var det nu finnarna som var vassast i avslutningen. Två raka poäng av Samuli Kaislasalo avgjorde till 25-23 inför nöjda supportrar.

Som ett svar på den finska setvinsten höjde sig nu svenskarna rejält. Misstagen uteblev nästan helt och effektivt anfallsspel gjorde att man drog ifrån i poängprotokollet. Arno Slipac och Viktor Lindberg var de stora producenterna i anfall, Slipac med 18 poäng och Lindberg dödade 16 bollar. Siffrorna 25-15 speglade matchbilden ganska bra och det kändes stabilt inför fortsättningen.

Det kändes också riktigt bra i inledningen av fjärde set och vid 17-12 såg det riktigt ljust ut. Dock så har, helt naturligt så här i säsongsupptakten, stabiliteten inte riktigt infunnit sig. Finland kom tillbaka och kvitterade till 19-19, men svensk vinnarskalle besegrade finsk sisu och Linus Ekstrand satte p för matchen med ett stort block fram till 25-22.

-Efter en trevande start i första och andra set visade vi sedan prov på riktigt fint spel, trots att vi är i försäsongens inledning, menar coachen Per-Erik Dahlqvist. Höjdpunkterna hittar vi i vår serve och vårt anfallsspel från vänsterkanten, berättar han.

Under lördagen väntar två matcher för laget. På förmiddagen väntar ett lag från arrangörsklubben A-volley och på eftermiddagen spelar man mot Lettland. På söndag avslutas turneringen med match mot Estland.

Sverige - Finland 3-1 (27-25, 23-25, 25-15, 25-22)
Bästa svenska poängplockare: Arno Slipac 27, Viktor Lindberg 18 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-31

Senast uppdaterad: 2012-08-31

Visa fler nyheter

Sponsorer