Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust för PU18

Schweiz fick revansch och kunde vinna den avslutande träningsmatchen mot Sverige. Efter en lång match vann man till slut det sista setet enkelt till en 3-2 seger.

 

Sverige kommer till spel mot hemmanationen med chans till en trippel under förberedelserna inför 8-Nationers i Kreuzlingen. Första set startar också helt enligt planen. 8-4 till svenskarna vid den första tekniska timeouten. Kanske infinner sig en falsk säkerhet när det mesta går rätt i början på setet. Schweiz börjar plötsligt spela upp sig och en stor svensk ledning börjar sakta men säkert ätas upp av ett taggat hemmalag. 13-8 till svenskarna blir 15-16 vid andra tekniska timeouten. Schweiz spelar snålt och bjuder verkligen inte svenskarna på många missar och lägger därmed över ansvaret på Sverige att producera poängen. Detta klarar inte svenskarna av utan spelar ängsligt och hemmalaget tar hem första set relativt stabilt med 25-21.

 

I de tidigare matcherna har Sverige när de hamnat i underläge vänt på steken och ridit ut stormen. Så verkar det också bli denna match. I andra set har svenskarna en knapp ledning genom i princip hela setet. Man har sin klart bästa period i servemottagningen och mycket tack vare detta lyckas man efter en mycket tight avslutning knipa setet med 25-23. Tredje set blir till en början en kopia av det förra med svenskarna i förarsätet. Tre poängs ledning halvvägs i setet utökas mer och mer och slutar till sist med en stabil setseger med 25-16. Stabiliteten känns dock lite konstlad då det är schweizrna som bjuder på en hel del misstag. Servemottagningen har nu åter stora problem med hemmalagets floatservar vilket varit fallet under samtliga matcher under veckan.

 

Farhågorna besannas tyvärr direkt i fjärde set då schweizarna rycker direkt. Vid andra timeouten är man uppe i så mycket som 16-8! Svenskarnas blockspel som fungerat så bra i tidigare matcher står inte att känna igen. Detta tillsammans med svag servemottagning och få misstag från Schweiz gör att setet är förlorat. En sista försök från Sverige att komma ikapp hjälper inte utan det är kvitterat!

 

Ett heltaggat Schweiz stormar fram till 3-0 i femte set efter en nätrullare på serven på boll tre. Så typiskt kan tyckas för ett lag i motgång. Problemen för svenskarna fortsätter när man har stora problem att ens komma till anfall mot ett starkt servande Schweiz. Fyra rena serveäss och en rad servar där man får bort svenskarna från nät bidrar till att man går upp till hela 10-3! Upphämtningen kommer aldrig från ett svenskt lag som sett ut som ett slaget lag sen tidigt i avgörande set. Schweiz defilerar fram till 15-6 och därmed seger i matchen med 3-2. Revansch för de två tidigare förlusterna och ner på jorden med dunder och brak för svenskarna. Sista set blir en rejäl kölhalning för Sverige som faktiskt inte mäktar med en endaste anfallspoäng! Trist avslutning på träningsmatcherna mot Schweizarna. Berg- och dalbanan fortsätter där man bitvis har stora problem i servemottagningen. När sedan inte blockspelet fungerar som tidigare får man svårt att producera i offensiven. Schweiz gör en bättre insats än tidigare och vinner både mottagnings- och anfallsmatchen! Man visar dessutom att man inte vill förlora tre matcher i rad på hemmaplan! Inställningen är kanske den största skillnaden i dagens match och när det väl gäller är det inget snack om vilket lag som ska vinna.

 

Bäst i det svenska laget var Patrik Ödvall som sin vana trogen visar en härlig spelglädje och harde en fin utdelning både i sin serve och från sin centerposition. Nu väntar en vilodag för den svenska truppen innan 8-Nationersturneringen drar igång på tisdag med match mot Holland.

 

Bästa svenska poängplockare för dagen:

 

Alfred Dalevik 17p

Linus Ekstrand 15p

Viktor Lindberg 11p

Patrik Ödvall 9p

Benjamin Engström 6p

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-23

Senast uppdaterad: 2012-07-23

Visa fler nyheter

Sponsorer