Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Intensivt för damlandslaget

Uppladdningen pågår och är inne i en intensiv matchningsperiod. Assisterande tränare Henrik Soltenberg rapporterar från Polen.

Vi har från i fredags spelat 12 set, 3 set på fredagen och 9 set på lördagen. Detta är ett, för damlandslaget, nytt sätt att matcha laget. Det ställer helt andra krav på förberedelser mentalt och fysiskt än vad vi normalt har på schemat.
I och söndagens avslutande match mot arrangörsklubben Myslowice kommer vi att ha spelat 15 set på 3 dagar. Detta ger spelarna möjlighet att direkt efter matchen kunna göra en spelanalys, ladda om och sen är det dags för ny match igen. Det möjliggör också att många av spelarna får mycket speltid i de heta matchsituationerna. Från bänken kan vi en prova på olika sätt att bygga laget och se hur spelarna reagerar i tuffa matchsituationer. Matchkänsla är något som är svårt att uppnå på träningar och här har vi under 3 dagar, 5 matcher och 15 set att dra lärdom av.

Tufft motstånd mot Jedynka

På fredagen startade turneringen med match mot Jedynka. Vi mötte vårt hittills bästa motstånd och vi lärde oss mycket om vårt eget spel. Vi blir stundom överspelade i block, och löser inte situationerna i försvar. Då får vi svårt att komma till i det egna spelet. 0-3 (15-25, 18-25, 22-25)

Revanschsugna polskor

I lördagens första match stod återigen Pszczyna för motståndet. När vi i mötte laget tidigare i veckan blev det seger för Sverige så det var ett revanschsuget Pszcyna på andra sidan nät. Vi håller ihop spelet bra och visar att vi kan spela med bra struktur för första gången under vår resa, dock gör vi för många egna misstag, samt att vi inte "kommer igång" i början av seten. Plus till Andréa Jacobsson som gör en bra anfallsmatch. Bra av våra båda passare, Anna Harlin och Katarina Persson, för att de spelar med bättre struktur och därigenom kan hålla en högre nivå matchen igenom. 0-3 (22-25, 22-25, 20-25)

Bra block och försvar

I andra matchen för dagen mötte vi Wisla Krakow. Sverige gör en bra block/försvarsmatch, speciellt när vi följer vår servetaktik. Linn Englund spelar stabilt och gör det genomgående under hela lördagen. Sara Malmlöv gör ett bra inhopp när vi behöver avlastning på vänsterkanten. Plus till Kaisa Wallin som håller samman servemottagningsenheten och jobbar hårt för laget i sin liberoroll. 1-2 (21-25, 25-23, 24-26)

Skön stabil vinst

Sista matchen på lördagen spelades mot det tjeckiska motståndarlaget Ostrawa. Vi gör en bra match med få egna misstag och en bra score på vår servemottagning. Åsa Gustavsson spelar sin enda match för dagen mot Ostrawa och visar vägen för resten av laget med sitt varierade anfall och många kloka beslut i tuffa lägen. Åsa är poängbäst med 16 p. Caroline Werner gör sin bästa match under denna samling och vinner 11 bollar i anfall och 4 i block. Bra avslutning på dagen och en skön vinst med 3-0 (25-11, 25-20, 25-20)

Turneringen avslutas under söndagen med match mot värdklubben Myslowice. Vi hoppas på att avslutningen imorgon följer trenden under lördagen. Att vi fortsätter utveckla vårt spel, från hur vi servar, att block och försvar blir ännu mer samspelta och att servemottagningsenheten fortsätter att lägga grunden för ett mer varierat samt strukturerat anfallsspel. Efter det följer en avslutningsceremoni med alla deltagande lag i turneringen.


 


 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer