Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Katrineholm spelar europeisk toppvolleyboll

I tredje omgången i Europacupspelet står det serbiska laget Vizura Beograd som motståndare för svenska Katrineholms VK. Ett tufft men inte omöjligt motstånd.

- Serbien är regerande Europamästare och i det här laget finns landslagsspelare. Så visst är det tufft motstånd. Ska bli riktigt härligt att få möta dem och visa vad vi går för. Om vi spelar vårt bästa spel och kommer upp i vår höga nivå kan vi definitivt matcha serbiskorna, säger Katrineholms VK:s coach Lennart Larsson.

Vizura Beograd har, som så många andra lag i det forna Jugoslavien, spelare som är mycket tekniska med goda fysiska förutsättningar och kvaliteter. Motståndarna ligger i europatopp och är välskolade inom volleyboll. I Serbien är volleybollen en mycket stor sport med framgångsrika landslag och elitlag.

- Våra tjejer är taggade att få spela och är väl förberedda genom att ha sett motståndarna och laddat bra själva. Vi har haft fin matchuppladdning med Grand Prix och elitseriematcher den senaste veckan.

Katrineholms VK leder Elitserien här i Sverige, och har endast förlorat mot Engelholm under säsongen. Laget tog i förra veckan silver på Katrineholm Grand Prix och är det enda svenska damlag som är kvar i Europacupen den här säsongen. Nästa onsdag den 18 januari är det returmöte på hemmaplan i Katrineholm. 32 lag återstår ännu i Europacupen, och det var många år sedan som ett svenskt lag avancerade så här långt i europacupsammanhang.

- Vi kommer att se till att bjuda serberna på överraskningar och jobba på att ha ett varierat spel för att hitta deras svagheter, avslutar Lennart Larsson.

Vizura Beograd – Katrineholm VK, 11 januari kl 18. Följ matchen via livescore www.cev.lu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer