Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Laddat landslag inför EM-kval

Det svenska herrlandslaget spelar EM-kval 7-9 september i Ukraina och 13-15 september i Slovenien. Motståndare blir Tyskland, Slovenien och Ukraina. Svenskarna har haft en intensiv uppladdning i Belgien där laget nått nya höjder.

Landslaget har de senaste veckorna varit på träningsläger i Belgien där de fått intensiv matchning på hög nivå. Sex matcher mot både klubblag och landslag. Allt för att maxa formen hos spelarna inför EM-kvalet som inleds på fredag i Ukraina.

- Så bra som det här gänget spelade i landskampen mot Belgien förra helgen, har ett svenskt landslag inte presterat sedan jag tillträdde som förbundskapten för sex år sedan. Om vi kan flytta oss ytterligare ett steg till från det vi gjorde i Belgien blir vi livsfarliga, säger Johan Isacsson.

Lagets stjärnspelare, unge passaren Dardan Lushtaku och rutinerade spikern Marcus Nilsson, har visat att de är fenomenala spelare ihop på planen.

- De har varit fantastiska och har vuxit med matcherna under uppladdningen. Ju tuffare träning och motstånd vi haft desto bättre har de blivit. De är otroligt anpassningsbara och spelar som om de hade haft fem år tillsammans. 

Uttagna spelare till EM-kvalet:

Peter Lundgren, Örkelljunga VBK
Anton Wijk Tegenrot, Hylte VBK
Rikard Bilger, Falkenbergs VBK
Erik Knutsson, Linköpings VC
Jakob Wijk Tegenrot, Belgien
Marcus Nilsson, Polen
Linus Tholse, Falkenbergs VBK
Erik Sundberg, Belgien
Martin Larsson, Linköpings VC
Dardan Lushtaku, Belgien
Wilhelm Nilsson, Falkenbergs VBK
Philip Petersson, Falkenbergs VBK

Spelprogram EM-kval

7/9 16:00 Slovenien-Sverige
8/9 18:30 Sverige-Ukraina
9/9 16:00 Tyskland-Sverige

13/9 20:00 Slovenien-Sverige
14/9 17:00 Ukraina-Sverige
15/9 17:00 Sverige-Tyskland

Fakta EM-kval

EM avgörs hösten 2013 i Polen och Danmark. Sverige vann första kvalomgången mot Luxemburg i maj och gick därmed vidare till nästa omgång som avgörs nu i september. Vinnaren i gruppen är direktkvalificerad till EM, tvåan går vidare till en tredje omgång, medan trean och fyran i gruppen är utslagna.

 


Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer