Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ojämnt spel avgjorde för herrarna i Universiaden

Det blev en 14:e plats i Universiaden för Sveriges herrar. Bitvis fantastiskt bra spel blandat med lägre nivå. Här är förbundskapten Johan Isacssons rapport från Universiaden i Schenzhen, Kina i augusti.

Efter gruppspelet är det dags för B-slutspel. 1: a match mot Australien som är ett lag vi ska vinna emot. Vinst där så är vi klara för plats 9-12. Vi spelar alldeles för ojämnt för att kontrollera denna match och förlorar med 3-2. Nästa match är mot USA som överraskande förlorat mot Japan. Vi förlorar mot ett USA där framförallt deras block försvar är bättre än vårt. Sista matchen är en måstematch mot Mexico där vi för matchen och vinner med 3-1 och slutar på en 14:e plats. Normalt skall vi nog sluta på plats 9-12.
 
Jag är mycket tacksam att vi kunnat träna så mycket denna sommar, vi är uppe i 54 aktivitetsdagar. Vår högsta nivå räcker till på denna Universiad men lägsta nivån är för låg! Vi har spelat alldeles för ojämnt för att störa de större nationerna. Vi har unga och mycket lovande spelare som har deltagit för 1: a gången på en stor turnering. De har utvecklats mycket under denna period och det bådar gott för nästa års EM-kval.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-30

Senast uppdaterad: 2011-08-30

Visa fler nyheter

Sponsorer