Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Säker cupseger för Lindesberg

Tredje raka guldet i Svenska Cupen. Det är facit efter dagens damfinal där Lindesberg vann i tre raka set mot Hylte/Halmstad.

- Vi servade och blockade riktigt bra idag. Härligt att vår strategi att jobba mer i blocket nu ger resultat, sa en påtagligt nöjd Matthew Botsford, tränare i Lindesberg direkt efter matchen.

Josephine Tegenfalk gjorde en fenomenal serveinsats för bergslaget idag. Bara i första set gjorde hon fyra serveess.

- Hela laget med Josephine i spetsen servade aggressivt vilket höjde vår kapacitet. Däremot måste vi jobba mer på servemottagningen. Vi gjorde även onödiga missar, framförallt i inledande set, sa Matthew Botsford. 

Hallen i Fyrishov i Uppsala var välfylld med publik som hejade fram sina lag. Från Nora hade Seija Hoikkala kommit tillsammans med väninnor för att se sin dotter spela.

- Klart att det hade varit roligare med en vinst, men jag är riktigt glad över att vara här. Det är ett fint arrangemang och kul att heja på tjejerna, sa hon.

- Lindesberg var bättre än oss i dag. Vi kom aldrig in ordentligt i matchen och gjorde en rad enkla missar. Det känns förstås inte bra, men nu tar vi nya tag och siktar på att komma till Grand Prix, sa Claes Svensson, tränare i Hylte/Halmstad.

Lindesberg – Hylte Halmstad 3-0 (25-16, 25-16, 26-12)

Bästa spelare

Lindesberg – Klaudia Grelowski
Hylte/Halmstad Anna-Lena Linné
Matchstatistik och annan information om Svenska Cupen Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-11-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer