Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sargat pojklandslag föll mot Finland

U17-landslaget åkte på sin andra förlust för dagen när man föll mot hemmanationen i NEVZA Championship och dessutom ökades skadelistan på.

I slutskedet av förlustmatchen mot Danmark tidigare under dagen stukade liberon Jakob Molin foten och kunde sedan inte spela kvällsmatchen mot Finland. Dessutom fick centern Noel Karpel känningar i ett knä och fick också avstå spel. Det blågula laget inledde ändå starkt och mycket tack vare effektiva servar höll man jämna steg med finnarna. Lagen följdes åt och vid 22-22 kom ännu ett avbräck för Sverige. Lagkaptenen Viktor Lindberg fick en smash på tummen i en blocksituation och den träffade så olyckligt att också han blev tvungen att kliva av. Detta påverkade helt klart Sverige som tappade setet med 23-25.

De kvarvarande spelarna bestämde sig för att inte låta sig påverkas mer negativt av det som hänt, utan plockade fram storspelet under det andra setet. Finland hade klara problem med att hitta någon rytm i spelet. Jacob Link hade det tungt i premiärmatchen, men nu stämde det betydligt bättre för honom. Jacob var med sina sex poäng under andra set den som ledde Sverige till en säker setvinst med 25-17.

Finland kom tillbaka starkt i tredje set, samtidigt som svenskarna föll tillbaka något. Hemmalaget tog ett tidigt grepp som man aldrig släppte och vann setet utan större problem med 25-20.

Fjärde set blev betydligt jämnare än de två föregående. Vid 13-14 drabbades Sverige av ännu en jobspost då Sollentunaspikern Peter Blomgren blev utbytt efter att ha fått ont i en fot. Trots det slet svenskarna hårt för att kunna kvittera, men Finland var snäppet vassare och vann till sist med 25-22.

-Vi gör en betydligt bättre match än mot Danmark och det känns tråkigt att så många spelare tvingas kliva av, säger tränaren Göran Persson. Det hade varit intressant att se utvecklingen på matchen om vi fått ha alla friska, fortsätter han.

Filip Mokelainen, som tog över liberoplatsen, gör det mycket bra. Andreas Brink presterar en ny vass match och både Viktor Lindberg och Peter Blomgren var bra så länge de var med. Jacob Link stod för mycket av poängproduktionen och blev poängbäst med 20 avgjorda bollar.

Svenskarna är nu borta från gulddiskussionerna och får sikta in sig på att besegra Island och Färöarna i de två avslutande matcherna, så att man tar bronset.

Sverige - Finland 1-3 (23-25, 25-17, 20-25, 22-25)
Bästa svenska poängplockare: Jacob Link 20, Peter Blomgren, Ludvig von Sydow och Andreas Brink, alla 9

Samtliga resultat finns på http://junnulentis.fi/pm-kisat-kuortane-2012/ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-07

Senast uppdaterad: 2012-09-07

Visa fler nyheter

Sponsorer