Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Serveshow i träningsmatch

Herrlandslaget avslutade sitt träningsläger och matchning i Belgien med att möta det belgiska klubblaget Soleco. En stark inledning och bra kämparanda tillsammans med toppservar av Marcus Nilsson gav Sverige segern i en jämn match.

SWE- SOLECO  3-1, ( 25-15, 18-25, 25-20, 26-24)

Stark inledning

Startuppställning, Dardan Lushtaku, Marcus Nilsson, Erik Knutsson, Wilhelm Nilsson,  Linus Tholse, Jakob Wijk Tegenrot samt libero Anton Wijk Tegenrot. Vi spelar mycket bra i första set med bra servetryck så att SOLECO hålls borta från nätet.

Marcus svarar åter igen för mycket bra servar, 2 rena serve ess. Även vår servemottagning hålls ihop bra av bröderna Wijk-Tegenrot samt Tholse. Det gör att Dardan Lushtaku får många anfallslösningar att använda sig av som leder till en stabil setvinst 25-15.

Marcus Nilsson håller serveshow

Andra set samma startuppställning, Peter Lundgren och Erik Sundberg kommer in i stället för Jakob Wijk Tegenrot  och Linus Tholse efter halva setet. Här får vi en dålig start och hamnar i underläge, och får hela tiden jaga. Trots en bra serve serie av Marcus, 2 serve ess igen, lyckas SOLECO med bra serve och blockspel dra ifrån och vinner setet ganska enkelt, 18-25.

Tredje set startar vi med Dardan Lushtaku, Martin Larsson, Philip Pettersson, Wilhelm Nilsson, Erik Sundberg, Peter Lundgren samt libero Anton Wijk Tegenrot.

Setet är ganska jämnt till en början där lagen följs åt i poängen. Vi tar initiativet efter andra tekniska timeouten och lyckas tack vare bra anfallslösningar av Dardan Lushtaku dra ifrån med några poäng som resulterar i en klar setvinst 25-20.

Kämparanda

Fjärde set börjar Rikard Bilger som passare i stället för Dardan Lushtaku i övrigt samma uppställning som tredje set. Killarna visar upp ett stabilt spel och Rikard Bilger gör en bra insats när han hittar både centrar och kanter på ett bra set. Setet är jämnt hela vägen men vi hamnar i underläge då vi kommer över 20 poäng. Killarna visar upp en härlig kämparanda och lyckas vända en setboll för SOLECO till matchboll och vinst med 26-24

Statistik

Martin Larsson gör åter igen en bra insats och visar att han vill konkurrera om högerplatsen, 78 % effektivitet. Erik Knutsson och Philip Pettersson har också hög effektivitet 80% respektive 60%.

Martin Larsson 14 poäng, två set
Marcus Nilsson 11 poäng, två set
Wilhelm Nilsson 9 poäng, fyra set
Erik Knutsson 7 poäng, två set
Philip Pettersson 5 poäng, två set

Förbundskapten Isacssons kommentar:

”Jag är mycket nöjd med killarnas insats i kväll, vi har två veckors bra träning och matchning i benen och killarna går ut och spelar på ett moget set som ger oss en vinst i kväll. Det ger självförtroende inför kommande EM-kval. Alla killar gör en mycket bra match och det känns bra att alla är på och tar för sig då de kommer in på banan.”

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer