Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sollentuna tog sitt första cupguld

Falkenberg kunde inte försvara sitt guld från fjolåret i Svenska Cupen. Istället gick den åtråvärda segerbucklan för första gången till Sollentuna, efter en rysare i Fyrishov.

- Vi var hungrigare och sugna på revansch, från SM-finalen i våras. Det känns väldigt kul att få åka härifrån med bucklan, säger assisterande tränare Johan Lindström i Sollentuna.

Efter att ha tagit både en neslig andraplats och bronsplats i Svenska Cupen var det äntligen dags för ett stockholmslag att kamma hem segern. Inför finalen var det många som tippade att Falkenberg enkelt skulle ta hem sin andra raka seger i Svenska Cupen. Men, Sollentuna bjöd på hårt motstånd och tog ledningen redan i första set. Andra set blev en rysare, till publikens förtjusning. Tre setbollar krävdes för att Erik Bylund till sist kunde avsluta setet med 27-25 till Falkenberg.

Tredje set var allt annat än spännande, då Sollentuna inte vågade spela ut, samtidigt som Falkenberg fick ordning på sitt spel och tog hem setet med 25-13. I fjärde set återkom spänningen med dramatik, där det krävdes tre skakiga setbollar innan poängmaskinen Martin Yngerskog slog in den fjärde och sista setbollen till 25-23 för Sollentuna. 

Även femte set blev en rysare, där lagen följdes åt hela setet, innan matchen avgjordes med minsta möjliga marginal efter drygt två timmars spel.

- Det var jättekul att möta dem, vi taggade till ordentligt och är helt enkelt bättre när det gäller. Vi spelade värdelöst i tredje set, men bestämde oss för att våga satsa i fjärde. Den taktiken gick hem, säger en upplivad Martin Yngerskog, Sollentuna efter matchen.

Sollentuna – Falkenberg 3-2  (25-20, 25-27, 13-25, 25-23, 15-13)

Matchstatistik Länk till annan webbplats.


 

Fler nyheter

Publicerad: 2011-11-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer