Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svängig inledningsmatch

När herrlandslaget spelade sin inledningsmatch mot Slovenien var den bitvis jämn, bitvis svängig. Slovenien -Sverige 3-1, ( 25-23, 23-25, 10-25, 25-21)

Startuppställning, Dardan Lushtaku, Marcus Nilsson, Erik Knutsson, Wilhelm Nilsson,  Linus Tholse, Jakob Wijk Tegenrot samt libero Anton Wijk Tegenrot.

Trevande inledning

Setet börjar trevande från båda sidor, båda lagen satsar friskt i egen serve med tyvärr lite för många servemissar. Lagen följs åt poängmässigt, Slovenien i ledning 8-6 vid första tekniska timeouten.

Vid 14-14 sätter Dardan ett serve ess och vi lyckas ta poäng i egen serve och leder med 16-14 i andra tekniska. Vi håller sedan detta försprång fram till 20-18 då Slovenien servar bra och knappar in poäng efter poäng och går fram till 23-21 efter ett några rotationer, som sedan blir 25-23. Vi är nära men har svårt att avgöra då vi får tillfälle. 

I slutet av setet byts Peter Lundgren in mot Linus Tholse, Erik Sundberg kommer också in i slutet av setet blockbyte med Dardan Lushtaku. Rikard Bilger kommer byts in i slutet för att serva i stället för Erik Knutsson.

Ombytta roller

Andra set samma startuppställning. Slovenien i ledning vid första tekniska timouten, Peter Lundgren kommer in i stället för Linus Tholse vid 8-10. Lagen turas sedan om att föra setet och Slovenien i ledning även vid andra tekniska timeouten, 18-16. Därefter tar vi tre raka poäng efter bra serve av Dardan Lushtaku och bra anfallsspel av Knutsson och Marcus Nilsson som leder fram till svensk ledning med 21-18. Då darrar vi till i vår servemottagning och Slovenien är nästan i kapp 21-20. Tack vare två fina singelblock av Peter Lundgren och Marcus Nilsson vinner vi setet 25-23.

Svag servemottagning

Tredje set startas med samma spelare som avslutade andra setet. Setet inleds med mycket bra servetryck från Slovenien som drar ifrån och har ledning med 8-1 vid första tekniska timouten. Erik Sundberg kommer in istället för Jakob Wijk Tegenrot. Slovenien fortsätter med sitt servetryck både bra float serve och spinn serve som gör att vi får svåra lägen att anfalla ifrån. Tyvärr håller Slovenien hela setet och vinner klart med 10-25.

För sen upphämtning

Fjärde set samma uppställning som tredje. Erik Sundberg byts in istället för Peter Lundgren i början av setet samt Philip Pettersson kommer in i stället för Wilhelm Nilsson strax därefter.  Slovenien fortsätter med sitt servetryck och även bra försvarsspel vilket gör att de från början rycker åt sig en 5 poängs ledning som de håller setet igenom fram till 18-24 då Martin Larsson kommer in i stället för Jakob Wijk Tegenrot i framlinjen. Martin inleder med att sätta ett singelblock mot Sloveniens högerspelare, vilket ger grabbarna en nytändning och man tar därefter två anfalls poäng till innan Slovenien stänger matchen med 25-21.

Statistik

Marcus Nilsson 25 poäng
Erik Knutsson 7 poäng
Peter Lundgren 7 poäng

Förbundskapten Isacssons kommentar:

”Jag är nöjd med killarnas insats i kväll, men inte med resultatet.  Vi har tagit ett steg till i vår utveckling och har tagit ett set av Slovenien som vi tidigare aldrig tagit set emot. Dessutom hade vi möjlighet att vinna även första setet. Hade vi vunnit det första mycket jämna setet tror jag vi hade fått en helt annan matchbild. Vi måste ta chansen då den kommer, vi ger bort första setet. Nu väntar en ny tuff match mot hemmanationen Ukraina i morgon.”

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-09

Senast uppdaterad: 2012-09-09

Visa fler nyheter

Sponsorer