Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige vann tuff match med 3-2

Efter en lång och tuff match där Sverige fick slita hårt då spelet inte fungerade fullt fick man ändå till slut sträcka armarna i luften efter nästan 2 timmars spel.

I första set kunde Sverige ganska enkelt vinna med 25-17 efter att ha kontrollerat setet från början till slut. Kanske var det just därför man inte alls var på tårna då Belgien började spela riktigt bra i andra set och fick Sverige i brygga direkt.
Nu fick dom blågula slita ont för att ta sig in i setet igen och man närmade sig sakta. Men efter ett par tveksamma ingripanden så var det belgiskorna som kvitterade efter 25-21.
Sverige fick aldrig något riktigt flyt i spelet och nu var det dags att börja kriga. Trots ett hotande underläge i set 3 kunde man vända setet i slubollarna med fighting spirit. Det var en stor lättnad när Alexandra Lazic kunde dundra in setbollen fram till 26-24.
Nu kändes det som Sverige skulle ta hem matchen. Men icke, återigen går man ned sig i tempo och låter Belgien spela ostört och utan press. Motståndet är ej sena att ta till vara på tillfället och spelar med stort självförtroende. Sverige ser allt mer trötta ut och när Belgien slår block-ut fram till 25-22 var ett avgörande set ett faktum.

Sverige får direkt en tuff start då man vid 1-4 underläge tar en time-out. Denna får önskad effekt och efter en side-out så kan Alexandra Lazic serva Sverige upp i ledningen. Denna ledningen hållar man ända till matchboll vid 14-12. Efter en tuff serve av Madelene Green hamnade Belgien i bryderier och Sverige kunde avsluta matchen med ett enkelt block på motståndarens högerkant.

- Idag får vi inte spelet att stämma och kanske var den enkla starten en orsak till att vi trodde det skulle gå av sig självt. Hur som helst är det starkt att vi kan ta på "blåstället" och kriga till oss vinsten då Belgien gör sin klart bästa match för turneringen. I det svenska laget visar kanttrion Madelen Green, Alexandra Lazic och Rebecka Lazic upp fin statistik i anfallet. Nu väntar match om 5:e plats. Motståndet blir Schweiz som spelade upp sig minst 2 klasser idag och tog Frankrike i tre raka set. I gruppen gjorde vi en bra och stabil match mot Schweiz som vi vann med 3-0. En repris vore toppen även om det kommer krävas en ny toppmatch, avslutar Kalle Nordén

Som vi tippat blev det Sveriges gruppmotståndare, Italien och Tyskland som gick till final. Italien genom att slå hemmanationen Holland efter en match där Holland spelade mycket bra, matchen slutade 3-2.

I semi 2 visade EM-tvåorna Tyskland hur bra de är och krossade Spanien i tre raka set.


Sverige-Belgien 3-2 (25-17, 21-25, 26-24, 22-25, 15-12)
Bästa poängplockare: Alexandra Lazic 20p, Rebecka Lazic 19p, Madelene Green 17p

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-18

Senast uppdaterad: 2011-07-18

Visa fler nyheter

Sponsorer