Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

”Turbo växeln saknades” mot Ukraina

Orken fanns inte riktigt där när svenska herrlandslaget tog sig an Ukraina. Svenskarna satte bra press på serve för att få bort Ukrainas förstautvägar, men man lyckas inte kontrollera deras kananfall. Lagkapten och poängmasikn Marcus Nilsson känner fortfarande av matförgiftningen som laget råkat ut för och kom inte upp i den nivå som behövdes.

Ukraina-Sverige 3-0, ( 25-18, 25-18, 25-20)

 

Tunga servar av Ukraina.

Startuppställning, Dardan Lushtaku, Marcus Nilsson, Erik Knutsson, Wilhelm Nilsson, Erik Sundberg, Jakob Wijk Tegenrot samt libero Anton Wijk Tegenrot.

Ukraina börjar med bättre servande vilket gör att de tar ledning och har 8-4 vid tekniska. Vid Marcus serve lyckas vi knappa in några poäng genom bra block av Jakob och backspike av Marcus. Linus byter med Jakob i framlinjen och gör en spektakulär räddning där han räddar tillbaka en boll utanför plan på motståndarens sida men som vi sedan tyvärr inte lyckas vinna. Martin gör ett blockbyte med Dardan men Ukraina går i detta set inte att stoppa utan de vinner setet med 25-18 

Dardan räddar en boll utanför reklamskyltarna.

Andra sets startuppställning Dardan, Erik K, Marcus, Linus, Wilhelm, Erik S samt Anton. 

Börjar bättre och vi håller jämna steg fram till 5-5 när Ukraina gör ett ryck fram till 8-6 som de sedan håller. Bra blockeringar av de båda Erikarna gör att vi håller ställningen. Dardan gör en räddning långt utanför plan som vi sedan vinner och detta tänder killarna. Efter ett par bra spikes av Linus är vi i kapp 14-14. Vi får igen problem med Ukrainas serve och de lyckas åter igen dra ifrån 20-16. Vi lyckas inte ta i kapp igen utan Ukraina vinner setet 25-18.

Nätrullare av Peter Lundgren.

Tredje set startas med Peter Lundgren, Erik K, Marcus, Linus, Wilhelm, Dardan samt Anton.

Börjar likt det andra men Ukraina tar via två serve ess grepp om setet och har 8-4 vid tekniska. Martin byter med Marcus och Philip med Wilhelm. Bra spike av Peter och Martin håller oss kvar i matchen. En backspike av Peter rullar på nätkanten innan den ramlar ner på Ukrainas sida. Bra servar av Linus och Knutsson och vi knappar in 15-14.

Ukraina servar och blockerar sedan bra och rycker fram till 23-20 och vinner sedan setet med 25-20.

Statistik

Linus Tholse 12 poäng

Marcus Nilsson 10 poäng

Erik Knutsson 4 poäng 

Förbundskapten Isacssons kommentar:

”Vi lyckas bra i vårt servande med att hålla borta Ukrainas första utväg men sedan lyckas vi inte hålla i deras utvägar på kanterna. Marcus han lider fortfarande av sviterna av matförgiftningen och orkade inte alls likt det han gjorde förra helgen. Efter omständigheterna som varit kan vi inte räkna med mer, turbo växel saknades, som fanns förra helgen”.

Assisterande tränare Patrick Aparicios kommentar:

”Jag tycker att centrarna och Anton försökte peppa laget med energi men det krävs att alla spelare är med från start om vi ska lyckas rubba ett lag som Ukraina. Tycker även att Linus gjorde ett positivt inhopp genom att våga utmana”.

Marcus Nilssons kommentarer:

”Jag känner mig fortfarande inte återställd efter matförgiftningen i Ukraina, ”powern” i benen finns inte där riktigt ännu. Det är då svårt att prestera på den nivån som vi gjorde förra helgen. Vi får ta nya tag mot Tyskland i morgon”

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer