Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinst för damlandslaget i Polen

Efter bra träningspass och matchning mot Danmark är det svenska landslaget nu i Polen på träningsläger. Första träningsmatchen mot klubblaget Pszcyna slutade i vinst för svenskarna med 3-1. (25-18, 22-25, 25-16, 25-20). Här är assisterande coach Henrik Stoltenbergs rapport, samt en film från matchen.

Vi är nu på plats i Bielsko Biala på Hotel Wikdok i södra Polen. Sedan i söndags har vi tränat och nu har vi även spelat vår första träningsmatch mot Pszcyna. Anläggningen är väldigt bra med träningshallen i samma lokal som hotellet. Arrangörerna har gjort ett bra jobb med allt runt omkring träningarna, vilket gör att vi kan slappna av och bara fokusera på det vi är här för.

Vi startade med Anna Harlin, Åsa Gustavsson, Sara Malmlöv, Aida Rejzovic, Tina Johansson, Kaisa Wallin och Andrea Jacobsson.

Första set satte Pszczyna hård press på serven och tvingade oss från nätet. Vi höll bra struktur i vår serve och vårt block och försvarsspel fungerade bra, vilket tillslut ger oss segern i första set.

Andra set med dålig mottagning

Andra set med samma startsexa. Här hamnar vi i problem i servemottagningen och spelar för enkelt anfallspel för att kunna få övertaget mot polskorna. Madde Green kommer in i laget med ny energi, bra baggerspel och två bra anfall. Ett underläge med 16-21 vänds i Andreas serve till lika 21-21, polskorna tar dock hem detta set, men vi går in i nästa set med en bra känsla.

Tredje set med Madde kvar på plan i övrigt samma spelare. Här spelar vi ut hela vårt register på ett väldigt bra set. Bra baggerspel, perfekt genomförd serve där vi sätter press på deras framlinjespiker och ett block och försvar som sköter kommunikationen föredömligt. Bra energi på plan.

Fjärde set med samma 6 som set tre. Linn Englund kommer in mot Tina Johansson och Åsa går ut och Sara kommer tillbaka i spel. Spelarbyte på båda sidor nät bidrar till ett rörigare spel. Tillslut handlar det om att vi är det lag som har bäst bollkontroll och disciplin och därför vinner vi set 4 och därmed matchen.

Aida Rejzovic, Andrea Jacobsson och Åsa Gustavsson är stommen i laget, bra inhopp av Madde Green och Katarina Persson.

Ny träningsmatch innan EM-kvalet inleds

Imorgon spelar vi vår andra träningsmatch i vår "hemmahall" här i Bieleska Biala, mot Myslowice. På fredag-söndag spelar vi en turnering mot Wisla Krakow, Jedynka, Silesia Volley, Pszczyna och Mittal Ostrava (Tjeckien) På måndag möter vi som avslutning på träningsspelet Bielesko. Efter det är det dags för första omgången i EM-kvalet i Slovakien mot Slovakien, Spanien och Israel.

Kolla på matchen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


 


Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer