Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DB: Förlust i Älmhult efter rysare

RIG B sumpade chansen att rycka i toppen av division 1 södra när man förlorade bortamatchen mot Eneryda med 2-3.

Eneryda-RIG B 3-2 (25-14,25-22,16-25,20-25,17-15)

De båda första seten går enligt plan halvvägs. Ledning 12-9 i första och 17-14 i andra var så nära man kom att vinna seten. Därefter var det hemmalaget som öste på och gick till setsegrar. Set tre är RIG för hela pengen. Fortfarande många RIG-misstag men mer egenproducerade poäng än i de två första seten. Set fyra är bra sideoutmässigt från RIG men Eneryda hänger med bra även om gästerna tar setet.

Femte set inleds med sex raka hemmapoäng. RIG tar sig närmare via 5-7 men har sen svårt att få riktig kontakt. 14-8 till hemmalaget ger sex matchbollar. Efter ett anfall från Maria ställer hon sig själv vid serven och efter ett gäng häftiga defensebollar från laget och två ess från Maria är man något chockartat ikapp. Ny bra serve från Maria ger gratisboll från Eneryda. Den schabblas dock bort på RIG-sidan och ny matchboll Eneryda. Ett anfall från Nike räddar den till 15-15. Här kniper Eneryda två i rad efter dubbla misstag från RIG och matchen är förlorad.

Ett slarvig och inledningsvis lojt RIG får betala priset för detta genom att rulla hemåt med förlust i bagaget.