Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DB: Femsetsförlust för damer B

Engelholm vände och vann mot hemmatjejerna efter en femsetare. Poängen gör dock att RIG fortfarande håller förstaplatsen i tabellen.

RIG DB-EVS B 2-3 (21-25,25-20,25-20,23-25,4-15)

Två jämna lag ställde sig på banan i Ållebergsgymnasiet på söndagseftermiddagen. Engelholm vinner det första setet efter att ha varit starkast på slutet. I set två är det på nytt jämnt i början men denna gång är det RIG som gör ett ryck och håller försprånget setet ut. Set tre är RIG:s från början. Fanny tar fyra block på kort tid vilket gör att RIG kan slappna av och spela med ledning under setets gång. Man slappnar dock av för mycket och bjuder in EVS i setet genom att bjuda gästerna på för många poäng. Ledningen är dock så pass stor att man håller undan och vinner setet. Det fjärde setet ser länge ut att bli det sista. Stor ledning för RIG som dock fastnar i en uppställning mot slutet och EVS vänder och tvingar fram ett skiljeset. Väl där visar man ingen pardon utan vinner setet enkelt.

En rejäl chans till tre poäng (så som matchen utvecklade sig) blev endast en till slut. Spelet är fortfarande upp och ner och i dagens match tog EVS till vara på detta och vinner matchen.

Bäst för dagen i RIG är libero Catarina Cooper och Julia Svensson.

Poäng RIG:

Matilda Fransson, 19p

Wilma Calmfors, 12

Fanny Skogsfors, 9p

Julia Svensson, 8p

Malin Larsson, 7p

Nike Fjätström, 2p

Josefin Hult Belfrage, 1p

Lina Nilsson, 1p

Kajsa Österman, 1p

Ida Johansson,

Catarina Cooper, Libero

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer