Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

RIG HA: Årets första poäng för RIG HA!

Vingåker är ett lag som vi förra gången spelade jämnt mot så det fanns förhoppningar om en jämn match även denna gång och så blev det i söndagens sluggeruppgörelse!

2-3 (26-24, 11-25, 12-25, 25-23, 11-25)

I en ny hall då Freja och Odenhallen var uppbokade. Men lika laddade för det, så ställde RIG HA i söndags upp för match mot Vingåkers VK. Det första setet blev jämnt rakt igenom men för första gången den här säsongen så visade RIG en riktig vinnarvilja på slutet av det första setet som såg ut att gå till Vingåker. Setet avslutades med ett gigantiskt block av Marcus Torstensson!

De andra och tredje seten är set som laget helst vill glömma i efterhand men som ändå bar med sig många viktiga läropunkter. Vi måste kontrollera de lätta bollarna! Inte slösa bort chanserna. Mycket riktigt så gick även laget ut i det fjärde och visade att man kan när man verkligen är fokuserad. Mycket bättre försvarsspel var nyckeln!

I det femte så hamnade vi ett par poäng efter till sidbytet vid 6-8 men grabbarna visade tuffhet och kom tillbaka till 10-10 men efter det så tappar vi tyvärr lite för många bollar och 11-15 är klart.

Viktiga spelare i matchen var Marcus Torstensson som stod för säsongsbästa med 16 pinnar, Fredrik Ljung som efter en trög start kom in igen i fjärde som högerspiker och var ostoppbar! Liberon Joel Andersson gjorde en brilljant match och passaren Oskar von Sydow spelade stundvis mycket bra!

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer