Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DC: Vinst i Habo

Via en härlig trepoängare säkrade RIG DC tredjeplatsen i division 2 mellersta södra damer. Ett jobbigt första set följdes av bättre spel ju längre matchen pågick.

Habo-RIG DC  1-3 (25-18,21-25,16-25,18-25)

Första set präglas efter en tidig ledning av misstag från RIG-sidan.  Inte mycket stämmer och det är bara Ida Viking som håller RIG någorlunda nära i poängprotokollet med sitt anfallsspel.

I andra set ses en försiktig förbättring på RIG-sidan. Misstagen är fortfarande många men man börjar nu få stopp på hemmalagets anfall och det gör att man kniper setet. I de två följande seten är det RIG som är i förarsätet mest hela tiden. Misstagen är mycket färre än tidigare i matchen och man både servar och blockar bättre ju längre matchen lider. Man går ohotat fram till seger i de två sista seten och kniper därmed tre poäng.

Andra halvan visar ett bra spelande RIG som till slut får hål på ett tappert kämpande hemmalag. Blockspelet firar efter några justeringar stora triumfer och servarna är som vanligt en bra grund för stora problem på motståndarsidan. I och med trepoängaren säkrar man tredjeplatsen i serien.

Hela laget gör en godkänd insats där andra halvan är mer än så. Extra plus till Ida Viking.

Poäng RIG:

Ida Viking, 13p

Lisa Pettersson 11p

Ida Tholén, 8p

Evelin Malmbom, 8p

Malin Larsson, 8p

Julia Svensson, 8p

Ida Johansson, 7p

Ella Sandberg, 4p

Josefin Hult Belfrage, 1p

Linnea Bengtsson, libero

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer