Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HC: Förlust i jämn match vs Habo

Efter en jämn kamp förlorar RIG HC i Habo med siffrorna 1-3.

 

Habo B-RIG HC 3-1 (25-23,20-25,25-22,25-23)

 

Set 1 präglas av en halvtaskig start, en jobbig mitten men en fin upphämtning. Tyvärr har man släppt iväg hemmalaget för långt för att nå ikapp. I set 2 böjar spelet fram och tillbaka. RIG får slita för att få sin sideout att fungera fullt ut och åter igen är det en rotation som förstör setet. Denna gång når man så nära som 20-22 i sin upphämtning men sen vinner Habo tre snabba och setet.

Kampen fortsätter när tredje setet sätts igång. RIG bjuds på några bollar i början men generellt är det få misstag från båda lagen i detta set. Denna gång är det Habo som efter att ha legat under tidigt i setet hämtar ikapp RIG:s försprång för att sen stupa på mållinjen när Tiger spikar hem setbollen. I set fyra får RIG på nytt jobba i uppförsbacke efter en fin Habo-start. Denna gång kommer uppryckningen omedelbart! Båda lagen har det dock jobbigt med mottagningen i perioder och ställningen på poängtavlan svänger flera gånger. Habo jobbar sig fram till matchbollar vid ställningen 24-22 och efter en räddad sådan av Samuel sätter Habo punkt och kniper därmed alla poängen i matchen.

Svängigt och berg- och dalbana är nog en bra sammanfattning av dagens match. Ett bra Habo gör det jobbigt för RIG att hitta rytmen i sitt spel. För RIG är det dock ett fall framåt på flera punkter. Misstagen är stora delar på en okej nivå så att säga. Fortfarande behövs dock mer tålamod och värdering av bollarna för att inte bjuda på ”onödiga” poäng. Som lag är det fortfarande för tyst och kommunikationen på banan behöver bli mycket tydligare. Poängmässigt är det bra spridning från passare Theo till anfallarna där många gör poäng från framför allt kanterna. Noteras bör också att Filip är tillbaka efter lång skadefrånvaro. Extra plus till Theo, Algot och Samuel.

Poäng RIG:

Samuel Alvinge, 14p

Algot Danielsson, 10p

Eric Löwendahl, 8p

Ture Westerberg, 8p

Tiger Tegenroth, 8p

Kevin Granvevärn, 7p

Filip Hammarström, 3p

Theo Biström, 3p

 

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer