Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: Tuff match slutade med seger

Det blev en riktigt lång match för killarna i RIG B när de begav sig till Ängelholm under söndagen och efter fem tuffa set var det till slut gymnasielaget som avgick med segern.

RIG Falköping startade matchen optimistiskt, men lyckades inte helt få till sitt block- och försvarsspel under inledningssetet. Engelholm utnyttjade detta och vände underläge till setvinst med 25-22.

I andra set var det hemmalaget som öppnade vassast, men de nyinbytta RIG-spelarna kom in i matchen bättre och bättre och kunde komma ikapp skåningarna. Fyra raka poäng i Alfred Brinks serve blev avgörande, 25-19 till RIG.

Tredje set inleddes helt jämnt, men den här gången var det i Viktor Gustafssons serve som setsegern grundlades. Efter ett litet ryck där höll gymnasielaget i sitt servemottagningsanfallande föredömligt väl och ledningen kunde till och med utökas något. 25-19 även i detta setet.

Engelholm öppnade fjärde set riktigt starkt, men gästerna kröp närmare och kom också ikapp. Skåningarna kämpade ändå oförtrutet vidare och när Falköpingsspelarna fick lite bekymmer att kontrollera motståndarservarna i setslutet så gick det inte att stoppa hemmalaget, 25-22.

Starten på det avgörande setet blev allt annat än bra för RIG Falköping. En tidig timeout vid 0-3 hindrade inte EVS från att ta också den fjärde raka poängen. Efter det hittade RIG ändå in i rytmen och redan vid 6-6 var underläget upphämtat. Bra block- och försvarsspel under resterande delen av setet gjorde att RIG kunde hålla Engelholm bakom sig. Faktum är att de enda poängen som EVS tog i egen serve var i setets inledning. 15-11 slutade setet och matchen vid och RIG Falköping har fått en riktigt bra start på serien.

Engelholm - RIG Falköping 2-3 (25-22, 19-25, 19-25, 25-22, 11-15)