Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: Ny femsetsseger

RIG Falköpings lag i den södra herrettan fick spela en ny femsetare när de på lördagseftermiddagen begav sig till Göteborg för match mot Göteborg United. Även den här gången kunde de avgå med segern i det avgörande setet och är fortsatt obesegrade.

Matchen spelades i Sjumilahallen i Biskopsgården. Tydligen var det första gången en riktig volleybollmatch spelades i den fräscha hallen. Tyvärr var det lågt hängande balkar som begränsade takhöjden i den annars så fina hallen, men det behärskade lagen ganska bra.

Det blev en knackig start från gymnasielagets sida, som inte alls kom in i matchen på rätt sätt. Många egna misstag gav Göteborg United en ganska enkel resa genom det första setet fram till setvinst med 25-19.

I andra set fick vi se ett betydligt mer skärpt RIG Falköping. Misstagen blev betydligt färre och då skaffade man sig också en rejäl ledning. En stunds återfall gjorde att Göteborg kunde ta sig närmare genom att ta sex raka poäng, men med en stark avslutning på setet vanns det ganska klart av RIG med 25-20

Sedan blev det en ny vändning när tredje set inleddes. RIG började slarva för mycket återigen och den rutinerade trion av före detta RIG-elever Victor Alexandersson, Johan Olsson och Albin Andersson skördade stora framgångar med sina kantanfall och kunde se till att Göteborg kunde ta sin andra setseger med 25-20.

Även i fjärde set började hemmalaget bäst, men båda lagen hade svårt att lyckas bra med sina servemottagningsanfall så det blev ofta ganska många poäng i egen serve. Gästerna var det lag som lyckades bäst med det under setets andra halva och kunde vinna med 25-21.

En stark öppning av det avgörande setet gav en fin ledning för RIG Falköping med 8-4 vid sidbytet och ytterligare en bortapoäng tvingade United till att ta timeout. Den halvminutlånga pausen gav bra resultat för den till synes säkra RIG-ledningen minskade steg för steg, men man tog sig ändå fram till matchbollar vid 14-12. På den första hamnade anfallet utanför banan, men efter en timeout kunde André Gillerfors dundra in den avgörande poängen.
-Svängigt, säger Alfred Walthersson om matchen under tågresan hem. Vi hade bra energi, men det var våra egna misstag som drog ner oss, är både Alfred och Hannes Olofsson eniga om.

Göteborg United - RIG Falköping 2-3 (25-19, 20-25, 25-20, 21-25, 13-15)
Tabellen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer