Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DB: Säker seger i Borås

Efter RIG-kommando från första (nästan) till sista boll blev det tre poäng i gårdagens match på bortaplan mot Ymer i Borås. Seger 3-0 innebär avancemang förbi just Ymer i tabellen i division 1 södra damer.

Ymer-RIG B 0-3 (17-25,16-25,16-25)

Veckomatch och minibuss till Borås stod på agendan för RIG:s B-lag på tisdagskvällen. Första set dominerades av gymnasietjejerna även fast man var generösa nog att bjuda på en hel del anfallsmisstag. Efter halva setet var dock misstagen färre och man går ifrån till klar setvinst efter att Matilda blockat in sista poängen.

Set två börjar med en rivstart för Ymer där man i rask takt pangar in en handfull anfall för tidig ledning. Den är dock snart uppäten när Sofia ställer sig vid servelinjen. 13 servar senare (varav sex ess) känns setet avgjort. Ymer kontrar dock med två bra rotationer men RIG tar tag i det igen mot slutet med en bra rotation i Tyras serve. Tyra avslutar dessutom setet själv med ett ess på setbollen.

Ymer har dock inte alls gett upp hoppet utan startar bäst i set tre. Först fram till tio innan man på kort tid ger RIG:arna en handfull poäng på egna misstag. RIG hugger här ordentligt och från mitten av setet är det bara ett lag på banan. Defilering in i mål och avslutningen tar Isabelle hand om när hon smashar in matchbollen.

I och med de tre poängen i matchen passerar man Ymer i tabellen. Matchen i säg var upp och ner från båda lagen. När RIG fick utdelning i sin serve fick man det ordentligt. Detta var höjdpunkten för kvällen. Kul också för Sandra att återvända "hem" och ta med sig alla poäng tillbaka till Falköping. 

Poäng RIG:

Matilda Fransson, 12p

Evelina Granberg, 10p

Sofia Stiernström, 6p

Isabelle Reffel, 5p

Sandra Abrahamsson, 5p

Klara Juneholm, 4p

Tyra Areskoug, 4p

Hedda Broberg, 3p

Lina Nilsson, 3p

Lisa Pettersson, 2p

Evelin Malmbom, libero

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer