Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Höga berg och djupa dalar mot seriefavoriterna

RIG Falköpings killar i elitserien visade upp både sitt bästa och sitt sämsta spel när man tog emot topptippade Hylte Halmstad i Frejahallen inför många anhöriga på lördagseftermiddagen. Ett set lyckades RIG vinna innan dagen var över.

I lördags var det föräldramötesdag på volleybollgymnasiet och därför var det inför mer välfyllda läktare än vanligt som RIG Falköpings elitkillar ställdes mot seriefavoriterna Hylte Halmstad.

Inledningen av matchen blev allt annat än bra för gymnasieeleverna. Nervanspänningen med många familjer på plats bidrog säkert, liksom att det var över en månad sedan som man senast spelade en seriematch, Hur som helst så stämde inte spelet alls och bara åtta bollar lyckades man vinna innan setet var över.

I setpausen fick coach Göran upplysa om matchen RIG-Hylte Halmstad för två år sedan då RIG endast fick med sig sju bollar från det första setet för att sedan vinna det andra. Och hör och häpna, historien skulle upprepa sig även denna gången. Det var ett helt annat hemmalag som klev ut på banan till det andra setet och nu drog man nytta av den extra energin som publikstödet gav. RIG skaffade sig några poängs ledning vid ett par tilfällen, men gästerna tog sig alltid ikapp. I setets slutskede var dock RIG Falköping något vassare och kunde vinna med 25-22.

RIG öppnade också det tredje setet positivt, men när man fastnade i en uppställning där det krävdes sex försök innan man lyckades ta tillbaka serverätten så kändes det tufft att komma tillbaka. Ett tappert försök gjordes dock, men närmare än tre poängs underläge kom man inte.

Den positiva avslutningen gjorde ändå att det kändes hoppfullt inför det efterföljande setet. Vid ledning 6-2 var känslan mycket bra, men tyvärr tappades rytmen och bortalaget kom ikapp och dundrade även förbi och det ordentligt. 25-12 slutade det vid och RIG Falköping fick gå poänglösa av planen denna gången.

-Periodvis spelar vi riktigt bra, framför allt under det andra setet, men sedan har vi också stunder där vi inte alls får till det, menar tränaren Göran Persson. Serven är det moment som jag tycker att vi gör allra bäst.

RIG Falköping - Hylte Halmstad 1-3 (8-25, 25-22, 21-25, 12-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer