Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Falkenberg lämnade Falköping utan setförlust

Falkenberg återtog serieledningen genom att besegra RIG Falköping i Frejahallen på onsdagskvällen. RIG missade en setboll i andra set, men de två andra seten gick enkelt till gästerna.

Genom Falkenbergs överraskande förlust mot Habo i helgen och Hylte Halmstads seger mot Örkelljunga i tisdags så tappade FVBK seriesegern, men frågan var om det bara skulle bli tillfälligt. Vid Falkenbergsvinst mot RIG Falköping så skulle man återigen kliva högst upp i tabellen. Att hallänningarna verkligen var sugna på detta var väldigt tydligt när matchen drog igång. Falkenberg startade i ett ruskigt tempo, samtidigt som RIG-spelarna inte hittade rytmen i inledningen. Nio raka poäng till bortalaget innan en servemiss gav hemmalaget sin första vunna boll. Därefter såg det lite bättre ut på RIG-sidan, men setsegern blev solklar, 25-12.

Med matchen RIG-Hylte Halmstad i ganska färskt minne, så var det ingen överraskning att gymnasielaget skulle höja sig ordentligt till det efterföljande setet. Liksom i den matchen så var revanschlustan stor och det märktes med blotta ögat och nu blev det en helt annan matchbild. Nu ledde hemmalaget under större delen av setet. Det såg ut som att Falkenberg skulle vända på steken när de gick fram till 21-19, men RIG-killarna bet ihop och gick fram till setboll vid 24-23. Falkenberg räddade dock denna och vann även de två efterföljande bollarna och därmed också setet med 26-24.

I tredje set var det återigen Falkenberg som dominerade. RIG Falköping hade svårt att få kontroll på gästernas servar och en tidig ledning förvaltades väl av Falkenberg, som i och med 25-13 återigen är serieledare.

-Periodvis spelar vi riktigt bra, framför allt i det andra setet, men våra svackor är lite för djupa och långa, konstaterar tränaren Göran Persson.

Joar Millberg var den som lyckades bäst i anfallsspelet och fick välförtjänt pris som RIG:s bästa spelare. August Borna var oerhört effektiv i anfallsspelet och utsågs till gästernas bäste.

RIG Falköping - Falkenberg 0-3 (12-25, 24-26, 13-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.