Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Dubbelhelg gav en poäng

Helgens matcher mot Vingåker och Sollentuna renderade i en poäng efter att RIG förlorade i skiljeset mot Vingåker samt 1-3 mot Sollentuna.

Helgens spel inleddes på lördagen med match mot Vingåker, som innan helgen bara hade skrapat ihop en poäng på tio matcher. Att de var oerhört sugna på att spräcka den trenden var uppenbart när matchen inleddes. RIG-spelarna verkade dessutom inte vara på tå och det var först vid 2-8 som hemmaspelarna vaknade till på riktigt. Vingåker behöll dock ledningen ända fram till 16-16. I slutfasen lyckades dock hemmaspelarna något bättre och två avslutande anfallspoäng av Max Petersson gav setvinsten till RIG med 26-24.

Andra set var också svängigt med varierande kvalitet på spelet. En vass serveserie av Alex Jenkins gav VVK ett försprång som de förvaltade väl. 25-20 till gästerna.

Matchbilden fortsatte i det efterföljande setet där Vingåker satt i förarsätet och RIG Falköpings spel haltade betänkligt. 25-17 till sörmlänningarna.

I fjärde set fick vi se ett annat RIG kliva ut på banan. Man drog snabbt iväg till 8-1 och även om Vingåker tog sig närmare under en period så blev det till sist en komfortabel setvinst med 25-17.

I det avgörande setet var det inget av lagen som tog något tidigt grepp, men från hemmaledning med 9-8 så avslutade Vingåker starkt och vann med 15-11.

-I perioder spelar vi ganska bra, men under långa stunder bjuder vi på alldeles för mycket, konstaterar coach Göran Persson.

RIG Falköping - Vingåker 2-3 (26-24, 20-25, 17-25, 25-17, 11-15)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Chans till revansch kom inte allt för många timmar senare när man på söndagseftermiddagen ställdes mot Sollentuna, som har öppnat serien vasst och ser ut att kvalificera sig för Grand Prix. Det var också gästerna som öppnade bäst, men RIG kämpade sig tillbaka och kvitterade vid 12-12. Därefter lade dock bortalaget i en högre växel och vann säkert med 25-18.

Andra set blev betydligt jämnare med RIG i ledningen under stora delar. Sollentuna vände från underläge 19-18 till 22-19 och det räckte till setvinst med 25-23 även om RIG avslutade starkt.

Även set nummer tre blev riktigt jämnt, åtminstone fram till hemmaledning 20-19. Då gick de resterande poängen till hemmalaget, bland annat efter ett par härliga block av Anton Ribom.

I det efterföljande setet såg det fortsatt bra ut på hemmalagets sida. Men när Sollentuna ryckte iväg med sex raka poäng från 13-14 så var matchen i praktiken avgjord och gästerna kunde defilera fram till 25-17.

-En i stora delar ganska bra prestation, synd att vi inte kunde avsluta bättre då kanske vi hade kunnat få fram ett femte set även i dag, menar Göran Persson.

RIG Falköping - Sollentuna 1-3 (18-25, 23-25, 25-19, 17-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer