Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: Tre poäng med nöd och näppe

RIG Falköpings killar i herrettan lyckades få med sig tre poäng från Falkhallen, men fyra räddade raka setbollar i fjärde set vittnar om hur nära hemmalaget Falkenberg var att nå ett avgörande set.

Falköping kämpar med Engelholm, en poäng före, om förstaplatsen i serien. Den gångna helgens motståndare Falkenberg huserar på tabellens näst sista position, men det skulle visa sig bli långt ifrån någon enkel uppgift för volleybollgymnasiets lag att kunna ta tre poäng i söndagens kamp.

Eftersom matchstarten låg redan kl. 10.00, så reste laget ner till Falkenberg redan under lördagen. Med fantastisk service av familjen Nilsson och en guidad morgonpromenad genom staden var laget väl förberett till den tidiga matchen. Första set gick också enligt plan och det blev en komfortabel setseger med 25-18.

Andra set blev en helt annan historia. Inledningen såg bra ut, men åtta raka hemmapoäng i en uppställning är för många för att det skulle gå att rädda situationen, 25-21 till Falkenberg.

I set nummer tre var RIG-spelarna tillbaka på rätt spår igen. 7-0 i den första serveserien av Alfred Brink gav ett försprång som, även om det minskades under setets gång, hallänningarna aldrig tog ikapp. 25-17 till RIG.

Det efterföljande setet såg ut att gå samma väg när en ny lång serveserie, den här gången av Kalle Bergström, resulterade i nio poäng i rad till gästerna. Dock kontrade FVBK genom att ta hela 11 raka poäng fram till 18-15. Hemmaspelarna fortsatte att spela effektivt och spelade sig fram till 24-20 och fyra möjligheter att säkra ett avgörande set samt minst en poäng. Då lade RIG-grabbarna i en högre växel och visade upp ett härligt fokus. Sex poäng i em följd togs hem och därmed också setvinsten med 26-24.

-Det var både höga toppar och djupa dalar i den här matchen, konstaterar tränaren Göran Persson. Den stora uppgiften blir att ta bort de svaga perioderna, för det kommer vi inte ha råd med i kommande kamper.

Till helgen blir det återigen en resa till västkusten, då Vindrarp står för motståndet. Detta efter kommande veckas sportlov.

Falkenberg - RIG Falköping 1-3 (18-25, 25-21, 17-25, 24-26)
RIG:s bästa poängplockare: Gustav Thor 13, Alfred Brink, Eric Löwendahl, Kalle Bergström och André Gillerfors, samtliga fyra 10 p (!)

Tabellen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stort tack till Nilssons för värdefull hjälp med kost, logi och transporter!!!

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer