Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HC: Fin insats i Vingåker

Killarna i RIG C spelade riktigt bra under stora delar av lördagsmatchen i Vingåker. I två set var det skarp fokus och i det fjärde setet var det mestadels hög nivå på prestationerna, men det tredje gick till hemmalaget efter mer blandade insatser.

Tidig avfärd från Falköping och knappt tre timmars resa till Sörmlands stora volleybollmetropol, Vingåker, skulle kunna ställa till det lite när matchen drog igång, men det var högsta växeln i redan från första bollen. Bra servande och framför allt lysande block- och försvarsspel gjorde att hemmalaget hamnade på efterkälken. Setsiffrorna 25-13 samt 25-16 talar sitt tydliga språk.

Varningsflagg hissades i setpausen inför det tredje att Vingåker skulle komma ut taggade till tusen efter de klara förlusterna och så blev också fallet. Samtidigt kom det några misstag från RIG:s sida som man inte sett något av under de två första seten. Nu blev det betydligt mer kamp om setsegern och hemmlaget drog det längsta strået, 25-22 slutade det vid.

Nu var det gymnasiekillarna som var revanschlystna inför det efterföljande setet. Sju raka poäng tog man innan hemmalaget lyckades vinna sin första boll. Den energin lyckades man inte hålla hela vägen, men det var aldrig någon riktig fara på taket. 25-19 avslutades setet och matchen vid.

Vingåker - RIG Falköping 1-3 (13-25, 16-25, 25-22, 19-25)
RIG:s bästa poängplockare: Gustav Molin 14, Einar Andersson 14, Tim Johansson 11

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer