Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Inga poäng i serieepilogen

I säsongens sista elitseriematch tog RIG emot Habo under föräldramötesdagen och man pressade tabellsexorna in i slutbollarna, men fick bara med sig en setvinst.

Gymnasielaget inledde matchen lite tveksamt och Habo med poängmaskinen Adnan Herco i spetsen ordnade fram en komfortabel ledning. RIG kämpade sig dock närmare, men närmare än två poäng ifrån kom man aldrig. 25-20 slutade setet vid.

I andra set startade RIG klart vassare och spelade sig fram till 14-9, men en svag uppställning där sex raka bollar gick till Habo gjorde att kommandot bytte sida. RIG kämpade på och hoppet tändes igen när Anton Riboms serveess gav 21-22, men Habo vann till sist med 25-22.

Gästerna hade oftast ledningen i det efterföljande setet, men en stark period av RIG vände på steken, främst av Anton Ribom som gjorde fyra av sex raka RIG-poäng fram till 22-18. Tre poäng i rad gick sedan till Habo, men RIG avslutade starkt och tog hem setet med 25-21.

Fjärde set blev svajigt och det såg ut att gå bortalagets väg när de skaffade sig ett klart grepp, men gymnasiekillarna ville inte avsluta seriesäsongen riktigt så snabbt och gjorde allt för att ta sig till ett avgörande set. Vid 20 lika var man ikapp, men efter att ha bytt boll fram till matchboll för gästerna kom ett misstag som gav den avgörande poängen till Habo och därmed också avslutade säsongen.

-Vi fick se både ljuspunkter och mörkare perioder under matchen och nyckeln i de bra stunderna var ofta vår egen serve, som bet riktigt bra i dag, konstaterar tränaren Göran Persson.

RIG Falköping - Habo 1-3 (20-25, 22-25, 25-21, 23-25)
RIG:s bästa poängplockare: Joar Jämtsved Millberg 15, Anton Ribom 15, Gustav Thor 13 

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer