Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: Tre poäng mot Lund

I höstas fick RIG Falköpings killar i den södra herrettan slita hårt för att få med sig två poäng från bortamatchen mot Lund. På hemmaplan gick det nu betydligt smidigare att besegra skåningarna.

En del slarv under matchens inledning gjorde att RIG inte fick något grepp om matchen under öppningssetets första halva. En bra serveserie av Kalle Bergström gjorde att RIG fick ett försprång som kunde bibehållas setet igenom. 

Andra set inleddes riktigt bra med ledning 5-0, men Lund var snabbt ifatt. Sedan följdes lagen åt fram till 20-20, då det var Andreas Härnemans tur att serva. Han servade RIG fram ända till setvinst med tre av fem servar som gav direkta poäng.

I det efterföljande setet höjde gymnasieeleverna nivå och fokus och drog snabbt iväg. Via 12-2 efter en lååång och lyckad serveserie signerad Teodor Nilsson kunde RIG defilera fram till segern med 25-13.

Serven var det stora glädjeämnet denna dag då skarpt artilleri från baslinjen gav tio serveess och endast tre missar.

Redan i morgon är det dags igen då man ska ta revansch för säsongens enda förlust så här långt då Ymer besöker Frejahallen under föräldramötessöndagen. Ymer vann en femsetare på hemmaplan i december och är redan klara för elitseriekval där de ska möta Vingåker och Lund. En intressant match som väntar på söndagseftermiddagen alltså!

I och med dagens seger är andraplatsen säkrad, men man är fortfarande en poäng efter serieledande Engelholm när båda lagen har tre matcher kvar att spela.

RIG Falköping - Lunds VK B 3-0 (25-20, 25-20, 25-13)
RIG:s bästa poängplockare: Alfred Walthersson 16, Alfred Brink 8, Kalle Bergström och Teodor Nilsson 7

Tabellen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer