Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Knallecupen för RIG-killarna

RIG Falköping deltog traditionsenligt i Knallecupen i Borås den gångna helgen med sex lag. Här kommer en rapport från grabbarnas turnering

Se alla resultat här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herrar A:
Killarna i elitklassen hamnade i en tuff grupp där man i tur och ordning fick möta danska Västsjälland, norska Koll samt svenska mästarna Hylte Halmstad. 

Mot Västsjälland fick RIG inte igång spelet som man önskat och var aldrig nära att kunna plocka något set. Serve och mottagning var de stora glädjeämnena, men anfallet lämnade en del övrigt att önska.

Dagens andra match spelades mot Koll och nu spelade RIG-killarna riktigt bra. Man var bra med i första set, men Koll vann med 25-22. I andra set var det RIG som avslutade bäst och vann med samma siffror. Tyvärr lyckades man inte avsluta lika bra, utan det avgörande setet förlorades med 9-15.

Den sista gruppspelsmatchen mot Hylte Halmstad var väntat svår. I första set dominerade hallänningarna, men i det andra betydligt var det närmare en setseger för volleybollgymnasielaget.

På söndagen var det dags för slutspel och första matchen spelades mot KFUM Göteborg, som vann sin grupp i div. 1-klassen under lördagen. Mot RIG Falköping fick de dock inkassera sin första förlust med ganska klara siffror.

Habo var nästa motståndare och ett hyfsat första set slutade med förlust 21-25, men i det andra var det betydligt jämnare. Habo lyckades dock ta hem setet med 27-25.

Därmed var det kamp om 7-8 plats som gällde och där ställdes RIG mot norska liganykomlingarna Askim. RIG drog det längsta strået i ett hafsigt första set, 26-24, för att seddan vinna det andra betydligt enklare, 25-16.

Totalt sett ännu en bra helg med högkvalitativ matchning där serve och mottagning höll ganska bra nivå, men mot tuffare motstånd krävs det bättre anfallsspel för att man ska kunna hävda sig.

Herrar B
Killarna i herrar B som bestod av ett blandat gäng med killar främst från Åk3 och Åk2 men med lite yngre krydda från Kasper Benjaminsson som precis börjat Åk1

Laget hade i gruppen blivit lottade mot Vindrarp, Floby och Bedsted från Danmark. Tidigt blev det tydligt att Bedsted var det starkaste laget i gruppen brevid oss själva men efter en trög morgonmatch mot Vindrarp på lördagen som slutade 1-2 förlust så såg det mörkt ut! Kommunikation och ansvar var huvudfelen vilket vi som tur var kunde korrigera till nästkommande matcher!

I match 2 så var det ärkerivalerna Floby som stod på andra sidan nätet. Ett Floby som pressat Bedsted i sin morgonmatch. Killarna var revanschsugna ut i fingerspetsarna och efter en liten trevande start upp till 10-10 så ryckte vi till 21-10 i Filip Bratic serve. 25-14 kom snabbt. I set två så spelade vi jämnbra genom hela setet och lyckades knipa det med 25-18

Match 3 var mot Bedsted och alla hade förutsättningarna klara för sig. Vi pratade inför matchen att vi skulle se det som en vinna/försvinna match och som en slutspelsmatch. Det är viktigt att träna på att ha den pressen på sig och i första set fick vi verkligen träna på det då allt studsade Bedsteds väg. Vi lyckades dock vända på steken senare i matchen och ta hem set 2 med 27-25 efter att länge ha legat under där med och det 3e gick av bara farten med 15-11. Gruppseger!

I o med gruppsegern så skulle vi möta motstånd från elitklassen på söndagen! Detta blev en mycket underhållande och utvecklande match mot Askim från Norge som hade ett par stora killar i laget. Vi lyckades med extrem disciplin att vinna det första setet 25-23. I det andra setet spelade vi även där bra under den största delen av setet men en 5-poängs serie av servar mot oss i mitten av setet gjorde det för svårt på slutet 21-25. Det tredje blev lika tight som de tidigare och där lyckades vi trots underläge länge spela oss tillbaka till 13-13 men sen tappa 2 poäng på bra actions av Askim.

Inför den sista matchen för dagen mot KFUM Göteborg så var det sen slitet men trots det kämpade killarna järnet och pressade GBG till 23-25, 22-25. Tyvärr så saknades kommunikationen lite grann igen när tröttheten började smyga sig in men det är bara att jobba vidare med det på träningarna! 

Slutresultatet blev därmed att vi blev näst bästa lag av 8 i Div 1-klassen. Superkul.

Många spelare gjorde väldigt fina och mogna insatser under helgen och Coach Oskar var mycket nöjd med spelet över lag!

 

Herrar C
Grabbarna i C-laget fick en tuff start i sin första match i RIG-tröjan. Ett starkt spelande KFUM Göteborg var snäppet vassare, men de nyblivna gymnasiekillarna slet hårt hela matchen. Nära någon setseger kom man aldrig, men det var ändå en ganska bra start på matchandet.

Den andra matchen blev inte mycket lättare då ytterligare ett Göteborgslag stod för motståndet, nämligen Tuve. Matchens andra set var hittills det bästa laget presterat, men ändå nådde man bara 21 poäng.

Sista gruppspelsmatchen spelades mot danska Ikast, också ett mycket ungt lag. Här var det RIG som tog kommandot och höll det i stort sett hela tiden med bara några mindre svackor. En bra insats som gav laget sin första seger.

Vinsten räckte dock inte till för att spela något högre slutspel, utan man fick kämpa om platserna 6-8 under söndagen. 

Den första slutspelsmatchen blev en repris på lördagens avslutningsmatch. Den här gången var Ikast mer på tå i inledningen och vann första set. Därefter så vaknade RIG till ordentligt och vann både andra och tredje set tämligen säkert.

Sista matchen för helgen spelades mot Vindrarp, som under lördagen slagit RIG B. Inget lätt motstånd alltså, men RIG vann första set enkelt. I andra set drog hallänningarna det längsta strået i en tuff holmgång som slutade 24-26, men RIG bestämde sig för att avsluta helgen på topp och vann tredje set med 15-11 och placerade sig därmed på sjätte plats i division 1-klassen.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer