Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: RIG blandade och gav i premiären

RIG Falköping hade svårt att få ordentlig kontroll på gästande Vingåkers tuffa servande i elitseriepremiären, men stundtals såg det annars riktigt bra ut och det räckte också till en setseger.

Vingåker har förstärkt sin trupp till den här säsongen och på kanterna är det hårtslående Tomasz Mroz och Andzej Savostenok som är åter i Vingåkerströjan och rutinerade Albin Eriksson har lämnat Linköping för att förstärka sörmlänningarna.

Dessa herrar, tillsammans med resten av laget, såg till att sätta ordentlig servepress redan från start och RIG:s mottagning hade svårt att hitta helt rätt. Försvarsviljan var det dock inget fel på i RIG Falköping och, med liberon Joel Andersson i spetsen, slet man upp många tuffa bollar.

Vingåker ledde under under större av första setet och när Tomasz Mroz bombade in tre raka serveess fram till 15-22, så såg det mörkt ut för hemmalaget. RIG-kaptenen Alfred Brink gav dock svar på tal och servade från 18-23 upp till kvittering 23-23. De två efterföljande bollarna vanns, nästan lite snöpligt, av VVK, så setet gick förlorat trots den starka upphämtningen.

Andra set var jämnt till en början, fram till Algot Danielsson plockade fram stora servekanonen och plötsligt stod det 16-8 på poängtavlan. Setet var ändå långt ifrån över och VVK knaprade sig närmare, men till slut kunde Falköping ändå vinna med 25-22.

Det efterföljande setet blev inte alls vad hemmapubliken ville se. Det stämde inte alls för laget från volleybollgymnasiet och gästerna spelade ut hela sitt register. 9-25 slutade det vid och det var bara att bryta ihop och komma igen.

Det såg klart bättre ut när fjärde set drog igång, men det var ändå bortalaget som styrde matchen. Man hade ett antal poängs ledning genom nästan hela setet och till sist stannade det vid 20-25.

-Periodvis spelar vi riktigt bra, men vi måste lyckas bättre med vår servemottagning om vi ska kunna nå hela vägen, konstaterar coach Göran Persson.

RIG Falköping - Vingåker 1-3 (23-25, 25-22, 9-25, 20-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer